CADDE VE SOKAKLAR KUYU SUYUYLA YIKANIYOR

SU İSRAFI KUYU SUYUYLA ÖNLENİYOR

Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yıkama çalışmalarında kuyu suyu kullanılarak su israfı önleniyor. Yağışların mevsim normallerinin altında gitmesi ve Gökçe Barajı’ndaki su seviyesinin azalmasının ardından rutin olarak gerçekleştirilen yıkama işlemleri geçtiğimiz haftadan itibaren kuyu suyuyla yapılıyor. Uygulama vatandaşlar tarafından takdir edilirken, hem işler aksamıyor hem de su israfı önlenmiş oluyor.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Gökçe Barajındaki suyun ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bu nedenle göreve gelir gelmez birimlerimize halkımıza yönelik olarak sunulan hizmetlerin şehir şebeke suyunu kullanarak değil, kuyudan alınan su ile gerçekleştirilmesi talimatını verdik. Vatandaşlarımızdan yaz aylarında sıkça gelen yıkama talepleri de aynı şekilde kuyudan alınan su ile sürdürülmektedir. Cadde ve sokaklarımızı kuyu suyuyla yıkamaya başladık. Yapılan uygulamayla hem hizmeti devam ettiriyoruz hem de temiz suyumuzdan tasarruf ediyoruz” dedi.

ibrahim sevinçler

ibrahim sevinçler

5 Ekim 1951 Yılında Koçana doğumlu olan ve ne yazık ki 2 Nisan 2021 yılında hayat dersini bitirmiştir. Ses, Resim Sanatçısı, Gazeteci ve 1. Derece Devlet Memuru Emeklisi.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: