BAKAN ŞİMŞEK: “ENFLASYON BEKLENTİLERİ İYİLEŞİYOR, PROGRAM KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLÜYOR”
Reel sektör ve hane halkının enflasyon beklentilerinde dikkat çekici düşüş
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada enflasyon beklentilerindeki iyileşmeye dikkat çekti. Bakan Şimşek, fiyat istikrarının kalıcı olarak sağlanması için uygulanan ekonomik programın kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Enflasyon Beklentilerinde Yıllık Düşüş: Reel Sektör %37,7 – Hane Halkı %54,1
Bakan Şimşek’in açıklamasına göre:
- Reel sektörün 12 ay sonrası enflasyon beklentisi: %37,7
- Hane halkının beklentisi: %54,1
- Piyasa katılımcılarının beklentisi: %22,8
Bu oranlar, geçen yılın aynı dönemine göre sırasıyla 16 puan ve 19 puanlık bir düşüşe işaret ediyor. Şimşek, bu iyileşme eğiliminin dezenflasyon sürecine destek olduğunu belirtti.
“Fiyat İstikrarı İçin Programımızı Kararlılıkla Uyguluyoruz”
Bakan Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Enflasyon beklentileri iyileşiyor. Beklentilerdeki iyileşme eğilimi dezenflasyona destek oluyor. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.”
Bu açıklama, hükümetin ekonomik istikrar hedeflerine bağlılığını ve para politikası disiplinini koruma kararlılığını ortaya koyuyor.
About The Author
Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!
