YALOVA ADLİYESİ AĞIR CEZA MAHKEMELERİNE İKİ YENİ HÂKİM ATANDI
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından gerçekleştirilen kura töreniyle Yalova Adliyesi’ne iki yeni hâkim ataması yapıldı. Ağır Ceza Mahkemelerinde görev alacak hâkimlerle birlikte yargı süreçlerinin daha hızlı ve etkin yürütülmesi hedefleniyor.
HSK Kurasıyla Görev Yerleri Belirlendi
HSK tarafından 2 Aralık 2025’te düzenlenen kura töreninde, adli yargı hâkim adaylarının görev yerleri belirlendi. Türkiye genelinde yapılan atamalar kapsamında Yalova Adliyesi de kadrosunu güçlendirdi.
Batuhan Kandemir ve Gökhan Ulusoy Göreve Başlıyor
Atamalar kapsamında;
- Hâkim Adayı Batuhan Kandemir Yalova 3. Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliğine,
- Hâkim Adayı Gökhan Ulusoy ise Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliğine görevlendirildi.
Ağır Ceza Mahkemelerinde İş Yükü Hafifleyecek
Yoğun dosya trafiğiyle bilinen Ağır Ceza Mahkemelerine yapılan bu takviyenin, yargı süreçlerini hızlandırması ve iş yükünü dengelemesi bekleniyor. Vatandaşlara adalet hizmetlerinin daha etkin sunulması hedefleniyor.
Yargı Sisteminin Sürdürülebilirliği İçin Önemli Adım
HSK’nın düzenli aralıklarla yaptığı bu atamaların, yeni mezun hâkim adaylarının sahaya inmesi ve yargı sisteminin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
About The Author
Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!
