Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlk ERCP Başarıyla Gerçekleştirildi
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Kenan Özendi, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulanan ERCP ( Endoskopik Retrograd Kolanjiyo ‑ Pankreatografi ) işlemini başarıyla gerçekleştirdi.
İlk Uygulama Başarıyla Tamamlandı
Safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP işlemi, Yalova’da ilk kez uygulandı.
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Kenan Özendi ve ekibi tarafından yapılan işlemle, safra yollarında taş bulunan 44 yaşındaki Cihan Süğüt isimli hasta sağlığına kavuştu.
Dr. Kenan Özendi’den Açıklama
Dr. Özendi, “Bu işlem Türkiye genelinde sınırlı sayıda merkezde yapılmaktadır. ERCP, ameliyata gerek kalmadan safra yollarına girilerek müdahale edilebilen ileri düzey bir yöntemdir. Hastamızın safra yollarını temizleyerek başarılı bir işlem gerçekleştirdik. Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Özcan ve hastane yönetimimize teşekkür ederim.” dedi.
Başhekim Özcan’dan Tebrik
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Özcan, “Hastanemizde ilk ve yeni uygulamalara her gün bir yenisini ekliyoruz. Güçlü kadromuz ve teknolojik altyapımız sayesinde sadece ilimize değil, çevre illerden gelen hastalarımıza da kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
About The Author
Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!
