“MALAZGİRT, ANADOLU’NUN TAPUSU OLDU”

0

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü kutladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

“ANADOLU İSLAMLAŞTI”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Malazgirt Savaşı’nın Türklere Anadolu’nun kapısını açtığını hatırlatarak, “Bu savaş, Anadolu’nun Türklere yeni yurt olmasını sağlamış olan meydan savaşıdır. Müslüman Türkler yani Selçuklular, Anadolu’yu ilk defa Malazgirt Zaferi sayesinde İslamlaştırmayı başardı.

“ANADOLU YURT EDİNİLDİ”

Bu zaferden sonra bazı göçebe Türkmen toplulukları Anadolu’yu yurt edinerek yerleşik düzene geçti. Malazgirt Zaferi, İstanbul’un fethine giden sürecin de başlangıcı oldu. Bu vesileyle; Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü kutluyor, Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.