Ana Sayfa » Çevre » DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE TEMA YALOVA’DAN ÖRNEK ETKİNLİKLER

DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE TEMA YALOVA’DAN ÖRNEK ETKİNLİKLER

0
DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE TEMA YALOVA’DAN ÖRNEK ETKİNLİKLER
Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Gönüllülerden Büyük Katılım

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, Dünya Temizlik Günü’nü gönüllüleriyle birlikte çeşitli etkinliklerle kutladı. TEMA gönüllüleri, Yalova Belediyesi’nin organize ettiği “Dünya Temizlik Günü Yalova Gönüllüleri İş Başında” etkinliğine katıldı.

Sahil Temizliği ve Öğrencilerle Etkinlikler

TEMA Yalova il yönetim ekibi ve gönüllüleri, Yavru TEMA sınıfları, Gaziosmanpaşa İlkokulu 4F sınıfı ve Atatürk İlkokulu 4F sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Tülay Karadeniz yönetiminde Deprem Anıtı’ndan Mini Anfi’ye kadar olan sahilde temizlik yaptı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in de katıldığı bu renkli etkinliğe birçok STK başkanı ve sivil halk da destek verdi.

Atık Toplama ve Atölye Çalışmaları

Etkinlik süresince Gazipaşa Caddesi boyunca atık toplayan gönüllüler, Hayrettin Karaca Heykeli’nde fotoğraf çekimi sonrası Kent Meydanı’nda Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen atölyelerde keyifli vakit geçirdiler. Etkinlik sonunda öğrencilere, okullarının bahçelerine dikilmek üzere begonya çiçekleri dağıtıldı.

Çevre Dostu STK’larla Birlikte Temizlik

TEMA gönüllüleri, 21 Eylül Cumartesi günü, Genç TEMA gönüllüsü olan Yalova Let’s Do It! Türkiye Başkanı Aleyna Tabak’ın daveti ile Dünya Temizlik Günü kapsamında İDO – Yürüyen Köşk arasındaki sahilde birçok çevre dostu STK ile birlikte ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleşen çevre temizliği etkinliğine katıldılar. Ayrıca, Yalova Belediyesi’nin destekleri ile Yürüyen Köşk Yolunda 17 adet yetişkin çınar ağacı dikimi gerçekleştirildi.

Sıfır Atık Eğitim Projesi

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Okullarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı iş birliğinde 2018 yılında pilot uygulama ile başlayan ve 2019’dan itibaren Tetra Pak Türkiye’nin destekleriyle uygulanan Sıfır Atık Eğitim Projesi ile çocukların; doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmaları ve “sıfır atık” yaklaşımını benimsemeleri hedeflenmektedir. Sıfır Atık Projesi ile okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocukların sıfır atık yaklaşımı konusunda farkındalıklarını geliştirmek için “Düşün, Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir, Yeniden Kullan”, “Değiştir, Farklı Amaçla Kullan” ve “Dönüştür, Doğa Kazansın” prensiplerinden oluşan 5D modeli geliştirilmiştir.

Sıfır Atık Eğitim Portalı

Ayrıca, 81 ildeki tüm eğitim kademelerindeki öğretmenlerin, sıfır atık eğitimi alanında çalışan kurum ya da bireylerin içeriklere ulaşabilmesi amacı ile tasarlanan Sıfır Atık Eğitim Portalı (www.sifiratiktema.org) Ekim 2019’da tüm öğretmenlerin, bireysel kullanıcıların ve kurumların kullanımına açılmıştır. Portal, tüm eğitim kademeleri için kullanıcılara sunum, poster, çalışma kâğıtları, proje önerileri, dijital oyunlar ve animasyon filmlerin de aralarında bulunduğu zengin eğitim içerikleri ve materyaller sunmaktadır. Portala sıfır atık eğitimiyle ilgilenen herkes üye olarak tüm içeriklere ulaşabilmektedir.

Sıfır Atık Eğitim Portalı aracılığıyla 2024 yılı Haziran sonu itibarıyla yaklaşık 800.000 çocuğa ve 118.500 öğretmene ulaşılmıştır. Sıfır Atık Eğitim Projesi, 1 Kasım 2018’de gerçekleştirilen Sıfır Atık Zirvesi’nde, Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülmüştür. Ayrıca 2020 yılında, ÇEVKO Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nde “Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk” kategorisinde ödül almıştır” dedi.

Yazar Hakkında

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.