SARALKENT PLAJI MAVİ BAYRAKLA TAÇLANDI!

Yalova’nın Kaytazdere Beldesi’nde bulunan Saralkent Plajı, çevre ve deniz temizliği konusundaki başarısıyla Mavi Bayrak ödülünü tekrar kazandı. Törene Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve birçok önemli isim katıldı.
Yalova’nın Kaytazdere Beldesi’ndeki Saralkent Plajı’na Mavi Bayrak Asıldı
Avrupa’da 30 ülke olmak üzere dünya genelinde toplam 45 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı, çevre dostu plajlara verilen bir ödül sistemidir. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen bu programın Türkiye temsilciliğini Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) üstleniyor.
Saralkent Plajı, 200 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde. Geçtiğimiz dönemlerde Mavi Bayrak’a sahip olsa da bu unvanı kaybetmişti. Ancak Kurban Bayramı tatiline girmeden hemen önce gerçekleştirilen bir törenle tekrar Mavi Bayrak asıldı. Bu başarı, plajın çevre ve deniz temizliği konusundaki özverili çalışmalarının bir göstergesi olarak kabul ediliyor.
Saralkent Plajı’nın Mavi Bayrak ile ödüllendirilmesi, hem bölge halkını hem de ziyaretçileri gururlandırdı.