CHP YALOVA İLBAŞKANINDAN 23 NİSAN MESAJI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

CHP Yalova İl Başkanı Özcan ÖZEL;  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96.yılı olması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlamıştır.

 

Bağımsızlığımızın, milletimizin egemenliğinin, hukuka saygının, laik ve demokratik değerlerin simgesi olan TBMM’mizin 96. Açılış yılı coşkusunu yaşıyoruz. Bağımsızlığa, demokrasiye ve özgürlüğe olan inancımız, önce millet ve memleket sevdamız ile 23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı halkımızla birlikte kutlayacağız.

 

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öncülüğünde 23 Nisan 1920’de açılan TBMM ile egemenlik; saltanattan milletle geçmiştir. Meclisimiz siyasi bir bilinç ve siyasi bir dayanışma ile her kökenden insanlarımızın millet çatısı altında kardeşçe yaşamanın güvencesidir.

 

Bu anlamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Bağımsızlığımızın ve Milli Egemenliğimizin simgesi olmanın yanında, milletimizin iradesini oluşturan Meclis’imizi, parlamenter demokrasimizi yok sayan, etkisizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya kalkışan, kendi arzularını milletimize dayatmaya çalışan zihniyete karşı milli iradeye sahip çıkarak ve baskılara boyun eğmeyeceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

 

23 Nisan coşkusunun engellenmesinin değil daha çok katılımlarla kutlanması gereğinin dosta-düşmana gösterilmesinin daha doğru bir yaklaşım olacağına inanıyoruz. 23 Nisan TBMM Kurucu iradesinin tekrar diriltilmesinin zayıflayan Milli bağlarımızın daha da güçlendirilmesine büyük yararı olacaktır. Ülkemizin en fazla Milli Birliğe ve kardeşliğe ihtiyarcı olduğu şu sıralarda 23 Nisan coşkusunu çocuklarımızla birlikte kutlamak temelde geleceğimize sıkı sıkıya bağlanmamız anlamını taşıyacaktır. Bu vesileyle tüm geleceğimiz yavrularımız ile TBMM Kurucu iradesinin 96. Yılını Ulusumuzla en güzel dileklerimizle kutlar, saygılarımı sunarım.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.