2016 YILI SIFIR İŞ KAZASIYLA BİTTİ!

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

PVC kapı pencere üretiminde Türkiye Markası FIRATPEN’in Yalova’da kurulu Üretici Bölge Bayi Yalova Teknik Alüminyum firmasında 2016 yılını sıfır iş kazası ile atlatan personel baklavalı kutlama yaptı.

 

2013 yılından beri Umut OSGB firması ile iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürüten Yalova Teknik Alüminyum, “SIFIR İŞ KAZASI” hedefine 2016 yılında ulaştı.

 

Firma yetkilisi Mesut Gider önderliğinde tüm çalışanlara baklava ikramı ile gerçekleştirilen kutlamada, iş sağlığı ve güvenliği kuralları ve basit önlemlerle tüm çalışanlar kendilerini ve firmalarını nasıl koruyabileceklerinin de 2016 yılında görmüş oldular.

 

 

‘’Allah’a şükür 2016 yılını kazasız geçirdik’’

 

Mesut Gider, “Yıllardan beri Yalova’da üretim yapıyoruz. Yaklaşık 50 kişilik bir ekibiz. Altı katlı iş merkezimizde üç katımızda ayrı üretim bandımız var. PVC artık hayatımızın her safhasında kullandığımız bir malzeme. FIRATPEN de bu iş ülkemizde en iyi yapan firmaların başında. Biz de üretici bayi olarak FIRATPEN markalı PVC malzemeden, Yalova ve çevresinde evlerimizin, iş yerlerimizin kapı, cam, pencere, balkon ve daha ihtiyaç duyulan bir çok noktasını tasarlıyor, üretiyor, monte ediyor ve servis sunuyoruz. Alüminyum ve demir doğrama işleri, küpeşte vb birçok alanda üretimimiz var. 1992’den beri bu sektördeyiz. Kardeşlerim Recep ve Yasin Gider ile 1999 yılında profesyonelleşmek adına bu iş merkezinde birçok makine ve ekipmanla bu işletmeyi kurduk ve halen de Yalova’nın en kaliteli PVC üretimini yapıyoruz diyebilirim. Hem üretim hem montaj yapan işletmelerde tehlike bitmiyor, ancak azaltılabiliyor. İş kazalarını şimdiye kadar kendimiz de olmak üzere çalışanlarımız yaşıyordu. Hiç unutmayız. İş sağlığı ve güvenliği hizmetini ilk aldığımız yıllarda bir çalışanımız düğün tarihinden bir hafta önce iş kazası geçirmiş ve düğününe alçı ile katılmak zorunda kalmıştı. İnsanı en mutlu gününde bile kısıtlayan bu kazaları yıllar içerisinde yaşıyorduk. İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini Umut OSGB koordinasyonunda yürütmeye başladıktan sonra bir hedef koyduk ve bunu başarmak için tüm çalışanlarımızla uğraştık. Allah’a şükür 2016 yılını kazasız geçirdik. Umarım sürekliliği olur” dedi.

 

‘’2015’te Kaza Sıklık Oranı 45,14 olmasına rağmen 2016’da hiç kaza yaşamadılar’’

 

İşyeri iş güvenliği uzmanı Umut OSGB yöneticisi Uğur Daban, “Yalova Teknik Alüminyum firmamız hizmet vermeye başladığımız 2013 yılından itibaren, tespitlerimize ve önerilerimize kıymet veren bir firma oldu. Özellikle firma işveren vekili Fettah Çalışkan ve İnsan Kaynakları Sorumlusu ve İSG Destek çalışanı Nevra ÜLTAY tüm çalışmalarımızda bizlere ciddi destek verdiler. Formen ve yardımcısı Ekrem Arabacı, Mesut Zengin ve Çalışan Temsilcisi Hüseyin Topçu İSG uygulamalarında sorumluluk sahibi olarak davrandılar. 2015 yılında İSG müfettiş denetiminden teşekkür ile ayrıldık. İşverenlerimiz İSG uygulamalarının uzun vadede firmalarına katacağı değerin farkındalar. Önlemenin daha ucuz ve kolay olduğunu biliyorlar ve neticesini de “SIFIR İŞ KAZASI” ile aldılar. 2015’te Kaza Sıklık Oranı 45,14 ve Kaza Ağırlıklı Oranı 0,36 olmasına rağmen 2016’da hiç kaza yaşamadılar. 3 adet ramak kala yaşandı. Bunlar için de tedbirler alındı. Çalışanlar da bu neticeyi gördüler. Umarım kazasız, güvenli ve sağlıklı üretim ile başta Yalova olmak üzere ülkemize katkı sunmaya devam ederler” dedi.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.