2016 YILINDA HAYVANCILIK DESTEĞİ ARTTI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yalova İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile 2016 yılında yapılan hayvancılık desteklerini açıkladılar; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulanan desteklemeler kapsamında 2016 yılı hayvancılık desteklemelerinde bir önceki yıla göre önemli miktarlarda artış sağlandı. Buna göre;

 

Buzağı/malak desteği, aşıları tamamlanmak kaydıyla 4 ay ve üzeri  buzağı/malaklara 350 lira, soy kütüğü desteği 500 lira olarak ödenecek. Döl  kontrolü kapsamında testlerini tamamlamış boğaların buzağılarına ise ilave 50  lira verilecek.

 

Belirli şartları taşıyan süt üreticilerine Bakanlığın belirleyeceği  dönemler ve birim fiyatlar üzerinden ödeme yapılabilecek, ayrıca ıslah amaçlı  kalite standardına ilave ödeme gerçekleştirilecek. Ürettiği çiğ sütü üretici  örgütleri aracılığıyla Et ve Süt Kurumuna satan veya bu kurum ile yapılan  sözleşme çerçevesinde süt tozuna çevirten üreticiler, çiğ süt desteklemesinden  yararlandırılacak.

 

Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı, yurt içinde doğmuş, besi süresini  tamamlamış erkek sığırlarını, mevzuata uygun kesimhanelerde kestiren ve  sözleşmeli besicilik yapanlar 1-300 baş arası kestirdikleri hayvan başına 200  lira destekleme ödemesi alabilecek.

 

Çoban desteği kapsamında 250 küçükbaş ve üzeri anaç hayvan varlığına  sahip işletmelere 5 bin lira ödenecek. Damızlık koyun-keçi yetiştiriciliği yapan,  damızlık koyun-keçi yetiştiriciliği birliklerine üye, hayvanları kayıt  sistemlerine kayıtlı yetiştiriciler anaç hayvan başına 25 lira ile destek alacak.

 

Tiftik keçisi yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi için tiftik  üreticilerine belirli şartlar çerçevesinde kilogram başına 22 lira ödenecek.  Ayrıca, arılı kovan ve İpekböceği yetiştiriciliği de desteklenecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.