2018 – 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yalova Valisi Sayın Tuğba YILMAZ ile il protokolünün de katıldığı İlköğretim Haftası Kutlama Programında; Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Protokol Konuşmaları, Şiir Okunması, Halk Oyunları Gösterisi, Suna Binicioğlu Anaokulunun açılışı yer aldı.

 

Programda açılış konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali TOSUN; Yeni bir eğitim-öğretim yılı, 43061 öğrencimiz ve 3142 kişilik maarif ordumuzun, okullarıyla buluşmasıyla başlıyor. Eğitim camiası olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da; köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir”. Gelişmiş, huzurlu bir toplum,  her yönüyle iyi yetiştirilmiş bireylerden oluşur. Bu sorumluluğumuzun bilinciyle çocuklarımıza çağımızın imkânlarını en üst seviyede sunan, eğitim ortamları sağlama gayreti içerisindeyiz. Sevgi, umut ve işimizi en iyi şekilde yapma gayreti, tüm eğitim-öğretim yılı boyunca kılavuzumuz olacaktır.

 

 

Her idarecimiz, her öğretmenimiz, tüm veli ve öğrencilerimizle birlikte; yeni eğitim öğretim yılına yeni umutlarla, yeni hedeflerle başlıyoruz. Eğitimde marka kent olan Yalovamız’da, 2023 hedefleri doğrultusunda öncü bir nesil yetiştirmek gibi büyük hedeflere sahibiz.” dedi.

 

“Öğretmenler: Öğrencilerimizin Hayat Kapılarını Açan Anahtarlar”

 

Öğretmenlerin, öğrencilerimizin hayat kapılarını açan anahtarlar olduğunu söyleyen Müdür Ali Tosun,  Evlatlarımızı milli ve manevi değerlerimizin ışığında yetiştirirken, onlara en doğru rol model bizler olacağız. Öğrencilerimize siz rehberlik edecek, düşlediğimiz dünyaları inşa etmeleri için sizler onlara yardımcı olacaksınız, diyerek öğretmenlere seslendi.

 

“Millî Eğitim, Ailemizin Aslî Bir Parçası Olduğunuzu Unutmayalım”

 

Geleceğimizin teminatı, en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın ilk eğitimi ailede başlar diyerek velilere seslenen Müdür Ali Tosun, Unutmayalım ki evlat, istediğimiz gibi değil yetiştirdiğimiz gibi olacaktır. Bu süreçte çocuklarımıza her zaman yapıcı bir yaklaşımla destek vermesi gerektiğini söyledi. Millî eğitim ailemizin aslî bir parçası olduğunuzu unutulmaması gerektiğini; çocuklarımızı, birlik beraberlik içerisinde çalışarak, birbirimize güvenerek en iyi şekilde yetiştirebileceğimize konuşmalarına ekledi.

 

“Hiçbir Başarıya Çiçekli Yollardan Gidilmez”

 

İl Millî Eğitim Müdürü Ali TOSUN öğrencilere; “Değerli evlatlarımız, hiçbir başarıya çiçekli yollardan gidilmez; emek harcamak lazım, disiplinli olmak ve çokça çalışmak lazım. Başaracağınıza inanın; yorulduğunuzda, pes etmek istediğinizde bu inanca sarılın ve yeniden başlayın.” dedi.

 

Son olarak;  çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve bütün eğitim camiamıza 2018- 2019 eğitim öğretim yılında sağlıklı, başarılı ve huzur dolu çalışmalar diledi.

 

Konuşmaların ardından Suna Binicioğlu Anaokulu’nun açılış törenine geçildi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.