AR-GE MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Mesleki eğitimde üretim kapasitesini fikri mülkiyete yönlendirmek için 21 ilde kurulan 40 AR-GE merkezinden biri olan Yalova Tersane Girişimcileri A.Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AR-GE faaliyetleri devam ediyor.

Bu kapsamda bu yıl da yapılacak çalışmalar için Müdürlüğümüz Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcı Dr. Uğur İnan, Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hakan Kahramaner Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Dr. Gökhan Tımaç, Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksek Okulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Talip İbin, Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Sualtı Teknolojileri Öğr. Gör. Mustafa Rüçhan Pekcan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Tersane Girişimcileri A. Ş. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan AR-GE merkezinin mesleki eğitimde fikri mülkiyet kültürünün yaygınlaşması için atılan çok önemli bir adım. Okulumuzun AR-GE merkezleri arasına alınması kararının, Tersane Girişimcileri A. Ş.  MTAL’nin Türkiye için ‘model’ bir kurum haline dönüştürülmesi yolunda önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Başta Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere, destek sağlayan tüm Bakanlık yöneticilerimize şükranlarımı arz ediyorum.” dedi. 

Daha sonra buluş sahibi olduğu 1’i uluslararası, 7’si ise ulusal ve 2’si başvuruda olan toplam 10 patenti olan Öğr. Gör. Dr. Gökhan Tımaç tarafından AR-GE merkezleri ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda AR-GE merkezi temel yapısından, inovasyon stratejisinden, çevik organizasyon yapısı ve sürdürülebilir sistem yaşam döngüsünden örnekler verilerek bahsedildi. İlimizdeki AR-GE merkezleri ile paydaşlar arasında yapılabilecek proje çalışmaları ve potansiyeli vurgulandı. AR-GE merkezlerinin patent, faydalı model, fikri mülkiyet, marka, inovasyon, endüstriyel tasarım, yalın süreç vb. çıktıları ile ülkemize, ilimize ve milletimize olacak katkıları üzerinde duruldu.

Üretilecek katma değerli ürünlerin marka, patent, faydalı model ve tasarımları tescil edilerek üretim kapasiteleri artırılacak AR-GE merkezlerinde, uygulamalı eğitimler de yapılarak donanımlı insan kaynağı yetiştirilecek. Mesleki eğitimin inovasyonla bağı güçlendirilip, kalitenin sürekli iyileştirilmesiyle mezunların istihdamı desteklenecek. AR-GE merkezlerinde mesleki eğitim, üretim, tasarım ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi de amaçlanıyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.