Becan’dan 23 Nisan Çıkışı: “Bu Ülkenin Çocukları Sahipsiz Değildir!”

0

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bayram sevincini değil, acı gerçekleri gündeme taşıdı.

BECAN’DAN 23 NİSAN ÇIKIŞI BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR!

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bayram sevincini değil, acı gerçekleri gündeme taşıdı. Becan, her 10 çocuktan 4’ünün yoksulluk kıskacında olduğunu vurgulayarak; “Çocukların okulda bile can güvenliği yok” uyarısında bulundu.

Çocuk İstatistikleri Alarm Veriyor: %40 Risk Altında

Becan, TÜİK’in 2025 verilerine dayanarak Türkiye’deki 21,4 milyon çocuğun durumunu masaya yatırdı. Ortaya çıkan tablo, kutlamaların gölgesinde kalan derin bir krizi işaret ediyor:

KonuDurum / Oran
Yoksulluk & DışlanmaÇocukların %40‘ı (Her 10 çocuktan 4’ü) risk altında.
Çocuk İşçiliği15-17 yaş grubundakilerin 1/4‘ü çalışmak zorunda.
OkullaşmaOrtaöğretimde okulu terk oranları hızla artıyor.
GüvenlikOkullar akran zorbalığı ve şiddet olaylarının hedefinde.

“Okullarda Can Güvenliği Kalmadı”

Son dönemde Kahramanmaraş ve Şanlıurfa gibi illerdeki okullarda yaşanan trajik olaylara dikkat çeken Becan, güvenlik zafiyetlerinin münferit değil sistematik olduğunu savundu. Becan, “Bir ülkede çocuklar okulda bile güvende değilse, o ülkenin geleceğinden söz edilemez” diyerek eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi.

“23 Nisan’ı gerçekten bayram gibi yaşayacakları bir Türkiye’yi kurmak boynumuzun borcudur. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene dek mücadelemiz sürecek.” — Tahsin Becan, CHP Yalova Milletvekili


About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.