OKAY TEMİZ YÖNETİMİNDEKİ “AKSA AKRİLİK RİTİM ATÖLYESİ” HEM COŞTU HEM COŞTURDU

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Aksa ile Gelişim Atölyesi” etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’den ritim öğrenen Yalovalı çocuklar, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde (RDKM) verdikleri muhteşem bir konserle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

50 yıldır üretim yaptığı Yalova’da eğitime ve sanata tam destek veren Aksa Akrilik, geçen yıl olduğu bu yıl da Okay Temiz’i Yalovalı çocuklarla buluşturdu. Müzik çalışmalarını uzun yıllar İsveç ve Finlandiya’da sürdüren, vurmalı çalgıları kendine özgü bir biçimde yorumlamak konusunda usta olan Okay Temiz, Yalova Rahmi Tokay Ortaokulu ile Cumhuriyet Ortaokulu’ndan 11-13 yaş arasındaki 100 civarında çocuğa 3 ay boyunca ritim dersi verdi. Darbuka, marakas, def, ritim çubuğu, agogo bell ve erbanegibi müzik aletlerini kullanmayıöğrenen çocuklar, 1 Haziran’da RDKM’de muhteşem bir konser verdi.

Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Dal ve Aksa Akrilik Genel Müdür Danışmanı Murat İnceoğlu’nun, projenin gerçekleştiği okul müdürlerinin, öğretmenlerin, ailelerin ve basın mensuplarının izlediği konserde gençler ayakta alkışlandı. Profesyonel bir orkestra gibi Okay Temiz’in solo performansıyla güzel bir uyum yakalayan gençler, zeybekten sambaya, klasik caz ritimlerini geleneksel Türk ritimleriyle buluşturanrepertuarı büyük bir başarıyla icra etti.

Projeye destek veren Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun konuyla ilgili olarak “Müdürlüğümüz ve Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile ilimizin en büyük sanayi kuruluşunun bilhassa dezavantajlı okullarımıza katkıda bulunması, çevrenin imkânlarını eğitim kurumlarına taşınması, fırsat eşitliği oluşturulması hedeflendi. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak “Kültür, Sanat ve Sporla Tam Öğrenme” projemizi hayata geçirmeyi amaçladık. Bu kapsamda her bir öğrencinin en az bir spor ya da sanat dalı ile iştigal etmesini ve bu alanda ilerlemesini amaçladık. Diğer taraftan Bakanlığımızın 2023 Vizyon Belgesi uyarınca eğitimin okul dışı ortamlara taşınarak bireyin ihtiyaçları, kültür ve sanat yönünden gelişimi,mutluluğuhem yerel hem küresel ritimleri öğrenmeleri, birlikte hareket etme ve takım olabilmesi bağlamında Dünyaca ünlü sanatçımız Okay Temiz’e ve proje ortağımız Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.’ye teşekkür eder, okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederim” dedi.

Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş da projeye verdikleri destekten ötürü Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti. Taş sözlerine şu şekilde devam etti: “Aksa ile Gelişim Atölyesi kapsamında hayata geçirdiğimiz “Okay Temiz ile Ritim Atölyesi” projesinin yılsonu gösterisinin bu yıl 4.sünü düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aksa Akrilik olarak, 50 yıldan bu yana Yalova’daki tesislerinde akrilik elyaf üretimi yapan bir şirket olarak, sosyal sorumluluk projeleri aracılığıyla da faaliyet gösterdiğimiz bölgenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Dünyaca ünlü vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz’e de tüm proje sürecinde bizimle olduğu için çok teşekkür ediyoruz.”

30 yılını İsveç ve Finlandiya’da geçirdiği profesyonel müzik yaşamında Türk motiflerinin keşfedilmemiş örneklerini caz dünyasına katan Okay Temiz, Yalova’da üç yıldır sürdürdüğü projenin çok değerli olduğunu belirterek, “Öğrenciler burada sadece ritim tutmayı değil kolektif bir şekilde çalışmayı da öğreniyor. Çocukların öğrenemeyeceği hiçbir şey yok, yeter ki bizler yanlarında olalım. Projeye katkı veren herkese çocuklar adına bir kez daha teşekkür ederim” dedi. Okay Temiz yönetimindeki “Aksa Akrilik Ritim Atölyesi”, konserin sonunda toplu fotoğraf çektirdi.

Aksa Akrilik, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yapılan protokol ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyon Belgesi uyarınca hayata geçirdiği proje kapsamında, eğitimde kullanılan darbuka, marakas, def, ritim çubuğu, agogo bell ve erbaneleri, Yalova Rahmi Tokay Ortaokulu ile Cumhuriyet Ortaokulu’na hediye etti. Aksa Akrilik, sürdürülebilirlik hedefiyle projeyi her yıl başka okullarla devam ettirmeyi planlıyor.

Aksa Akrilik Hakkında:

Akkök Holding’e bağlı Aksa Akrilik Kimya Sanayi A.Ş., 1968 yılında yüzde 100 Türk sermayesiyle kuruldu. 5.000 ton/yıl kapasiteyle Yalova’daki fabrikasında 1971’de üretime başlayan Aksa Akrilik, ilk kez 1977’de dış pazara açıldı. Yıllar içinde gelişme ve ilerleme odaklı üretim politikasından ödün vermeyen Aksa Akrilik, 352.177 ton/yıl kapasitesiyle dünyanın en büyük, Türkiye’nin tek akrilik elyaf üreticisi konumuna ulaştı. Aksa Akrilik, Türkiye’deki akrilik elyaf talebinin yaklaşık yüzde 68’ini, dünyadaki akrilik elyaf pazarının ise yaklaşık yüzde 18’ini karşılamaktadır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.