Şehit Avukat Zekeriya Polat’ın Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Verildi

0
Şehit Avukat Zekeriya Polat’ın Katiline Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası Verildi

Yalova SGK İl Müdürlüğü’nde görev yaparken odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Avukat Zekeriya Polat’ın davasında karar çıktı. Mahkeme, sanık Hamza Hanedar’a hiçbir indirim uygulamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.  

Adalet Yerini Buldu

Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Kahramanmaraş Barosu’ndan Av. Halil İbrahim Akpınar ve Yalova Barosu’ndan Av. Hüseyin Şahin, maktul yakınlarının vekilliğini üstlenerek davayı sonuna kadar takip etti.  

Mahkeme heyeti, sanığın “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçunu işlediğine hükmederek TCK 82/1-g kapsamında en ağır cezayı verdi.  

“Savunmaya El Kaldıranlara Tarihi Cevap”

Duruşma sonrası ortak açıklama yapan Av. Akpınar ve Av. Şahin, şu güçlü mesajı verdiler:  

“Avukatlar davanın tarafı değil, yurttaşın hak arama özgürlüğünün güvencesidir.  

Meslektaşımız Zekeriya Polat, yalnızca kamu görevini yerine getirdiği için haince katledilmiştir.  

Bu karar, savunma makamına el kaldıranlara verilmiş tarihi bir cevaptır.”  

Savunmanın Onuru Ve Bağımsızlığı İçin

Avukatlar, Türkiye Barolar Birliği, Kahramanmaraş Barosu ve tüm meslektaşlarına teşekkür ederek, savunmanın yaşam hakkını, bağımsızlığını ve onurunu koruma kararlılıklarını yinelediler.  

Şehit meslektaşları Zekeriya Polat’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Kahramanmaraş halkına başsağlığı dilediler.

About The Author

Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.