TAHSİN BECAN’DAN YALOVA’DAKİ ÜNİVERSİTELİLERE DESTEK ÇAĞRISI

0

“Gençlerimizin Barınma ve Ulaşım Çilesini Hep Birlikte Çözmeliyiz”

chp yalova milletvekili tahsin becan TBMM'de

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova’daki üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunları gündeme taşıdı. Becan, özellikle barınma, geçinme, burs ve ulaşım problemlerinin çözümü için tüm kurum ve yöneticilere çağrıda bulundu.

Barınma Krizi

Becan, KYK yurtlarında kalan öğrencilerin sık sık sıcak su, internet, güvenlik, yemek ve elektrik kesintileri gibi sorunlarla karşılaştığını belirtti.

  • KYK yurduna yerleşemeyen öğrenciler ise özel yurtların yüksek fiyatları nedeniyle çaresiz kalıyor.
  • Bu durum, birçok öğrencinin okulunu dondurmasına veya bırakmasına yol açıyor.
  • YÖK verilerine göre, 2015-2025 yılları arasında 19 milyon 49 bin 203 öğrenci üniversite eğitimini yarıda bıraktı.

Ulaşım Çilesi

Becan, öğrencilerin ulaşımda da ciddi sıkıntılar yaşadığını vurguladı:

  • Otobüs seferlerinin yetersizliği
  • Duraklarda uzun kuyruklar
  • Aşırı kalabalık otobüsler
  • Modern ödeme yöntemlerinin olmaması, nakit zorunluluğu
  • Durakların uzak mesafede bulunması

Çözüm için öğrencilere özel seferler ve ring hatları öneren Becan, “Mevcut sefer sayısı artırılmalı, üniversite-yurt bağlantısı güçlendirilmeli” dedi.

Ortak Çalışma Vurgusu

Becan, açıklamasında şu çağrıyı yaptı:

“Her ilin milletvekilleri, valilikleri, ilgili bakanlık birimleri, yerel yönetimleri ve sivil toplum örgütleri ile öğrenci temsilcileri bir araya gelerek gençlerimizin sorunlarının çözümü için mesai yapmalıdır. Geleceğimizin teminatı gençler için bu çaba çok görülmemelidir.”

About The Author

Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.