Ana Sayfa » Çevre » YALOVA’DA BALIK AV SEZONU COŞKUYLA BAŞLADI

YALOVA’DA BALIK AV SEZONU COŞKUYLA BAŞLADI

0
YALOVA'DA BALIK AV SEZONU COŞKUYLA BAŞLADI

Türkiye genelinde balık av sezonunun açılmasıyla birlikte, Yalova’da balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı.

1 Eylül itibarıyla başlayan sezon öncesinde, 31 Ağustos akşamı Armutlu Kapaklı Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen törenle balıkçılar dualarla uğurlandı.

Kapaklı’da Toplandılar

Armutlu Kapaklı Balıkçı Barınağı’nda düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Selçuk Yaman, denizlerin kirletilmemesi ve av yasaklarına uyulması gerektiğini vurguladı.

Protokol ve Balıkçılar Bir Arada

Törene Yalova Valisi Hülya Kaya, Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Tarım İl Müdür Vekili Selçuk Yaman, Armutlu Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve birçok kurum müdürü ile balıkçılar katıldı. Protokol konuşmalarının ardından, balıkçılar teknelerinde son hazırlıklarını tamamlayarak denize açıldı.

Sezonun İlk Gününde Coşku

Balıkçılar, sezonun ilk gününde büyük bir coşkuyla denize açıldı. Yalova’da balıkçılar, denizlerin bereketli geçmesi için dualar ederek, umut dolu bir sezon başlangıcı yaptı.

Bu sezonun tüm balıkçılar için bereketli ve kazançlı geçmesi dileğiyle, “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılara bol şans.

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.