YALOVA’DA KİTAP OKUMA GÜNÜ VE DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

0

Aileyi güçlendiren etkinlikler farkındalık ve iletişim temelli sürdürüldü

YALOVA'DA KİTAP OKUMA GÜNÜ VE DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte Türkiye genelinde yürütülen farkındalık çalışmaları kapsamında, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Programın odağında aile içi iletişimi güçlendirmek ve dijital bağımlılığa karşı toplumu bilinçlendirmek vardı.

Ailece Kitap Okuma Etkinliği Yoğun İlgi Gördü  

Etkinliğin ilk bölümünde düzenlenen “Aile Kitap Okuma ve Değerlendirme Günü”, katılımcıların aile temalı eserleri birlikte okuyup tartıştıkları samimi bir ortamda gerçekleşti. Bu faaliyet, aile bireyleri arasında ortak kültürel bir zemin oluşturmayı ve iletişimi pekiştirmeyi hedefledi.

Dijital Bağımlılıkla Mücadele Eğitimiyle Farkındalık Artırıldı

Etkinliğin ikinci bölümünde ise, çağın önemli problemlerinden biri olan dijital bağımlılık ele alındı. Psikolojik Danışman Aliye İlkatmış tarafından verilen “Dijital Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi”nde; dijital araçların bilinçsiz kullanımının aile içi ilişkiler üzerindeki etkileri ve çözüm yolları detaylı biçimde aktarıldı.

Aile İçi Kaliteli Zaman ve Sağlıklı Dijital Alışkanlıklar

İl Müdürlüğü yetkilileri, “Aile Yılı” kapsamında hayata geçirilen bu tür etkinliklerle; aile bireylerinin birlikte kaliteli zaman geçirmesine katkı sağlamayı ve dijital çağın risklerine karşı toplumsal farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirtti.

About The Author

Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.