Yalova’da okullar açılıyor: Güvenlik önlemleri artırıldı
Yalova’da 2026-2027 eğitim-öğretim yılı 14 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Okul çevrelerinde binlerce personelle güvenlik tedbiri uygulanacak.
Yalova’da 2026-2027 eğitim-öğretim yılı 14 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Kent genelinde öğrencilerin güvenliği için okul çevrelerinde geniş kapsamlı tedbirler alındı.
Milyonlarca öğrencinin ders başı yapacağı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde İstanbul’da hazırlıklar tamamlandı.
Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim döneminin ilk gününde okul önleri ve çevrelerinde güvenlik tedbirleri uygulanacak.
Okulların açılmasıyla birlikte kent genelinde trafik yoğunluğunun da artması beklenirken, özellikle okul çevrelerinde ulaşımın daha güvenli ve düzenli şekilde sağlanması amacıyla ekipler görev yapacak.
Yalova’da yeni eğitim yılının ilk gününde derslerin 10.00-15.00 saatleri arasında yapılacağı bildirildi. Okul çevrelerinde 719 noktada 1.483 ekip ve 2 bin 469 personel ile tedbir uygulanacağı açıklandı.
Yetkililer, öğrencilerin okula güvenli şekilde ulaşabilmesi ve okul çevrelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
About The Author
Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!
