YTSO Seçimlerinde Katılım Yüzde 62,2 Oldu! Gözler 24 Ekim’deki Başkanlık Yarışında

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) seçimlerinde 4 bin 419 seçmenden 2 bin 747’si oy kullandı. Katılım oranı yüzde 62,2 olarak açıklanırken, Beyaz Liste 13 meslek komitesinin 8’inde birinci oldu. Seçim sürecinin ikinci aşamasında 24 Ekim’de yönetim kurulu başkanı ve oda organları belirlenecek.
Yalova iş dünyasının yakından takip ettiği Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) 2026 organ seçimlerinde ilk aşama tamamlandı. 17 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde binlerce oda üyesi sandık başına gitti.
Seçimlere ilişkin yayımlanan bilgilere göre, oy kullanma hakkına sahip 4 bin 419 üyeden 2 bin 747’si oy kullandı. Böylece genel katılım oranı yüzde 62,2 olarak kaydedildi. Kullanılan oyların 2 bin 709’u geçerli sayılırken 38 oy geçersiz kabul edildi.
Beyaz Liste 8 komitede birinci oldu
13 meslek grubunda gerçekleştirilen seçimlerde farklı renklerle yarışan listeler, komitelerde temsil elde etmek için mücadele etti.
Paylaşılan sonuçlara göre Beyaz Liste; 1, 5, 6, 7, 10, 11, 12 ve 13. komitelerde birinci sırada yer aldı. Kırmızı Liste 4. ve 9. komitelerde, Kırmızı-Beyaz Liste 2. komitede, Turkuaz Liste 3. komitede, Turuncu Liste ise 8. komitede öne çıktı.
Komite sonuçlarında bazı listeler arasındaki oy farkları da dikkat çekti. Birinci komitede Beyaz Liste 227 oy alırken Kırmızı Liste 134 oyda kaldı. İki liste arasındaki fark 93 oy oldu.
13. komitede Beyaz Liste 387, Mavi Liste 340 oy aldı. Bu komitede fark 47 olarak kaydedildi.
İki komitede fark yalnızca 4 oy
Seçimlerde en yakın sonuçlar 2. ve 12. komitelerde görüldü.
İkinci komitede Kırmızı-Beyaz Liste 78 oy alırken Beyaz Liste 74 oyda kaldı. On ikinci komitede ise Beyaz Liste 70, Mavi Liste 66 oy aldı.
Her iki komitede de listeler arasındaki fark yalnızca 4 oy olarak kayıtlara geçti.
Sekizinci komitede Turuncu Liste 185 oyla birinci olurken Beyaz Liste 164 oy aldı. Dördüncü komitede ise Kırmızı Liste 137 oyla Beyaz Liste’nin 109 oyuna karşı üstünlük sağladı.
36 meclis üyesi yeni yönetimin belirlenmesinde rol alacak
YTSO seçimlerinin ilk aşamasında belirlenen 36 meclis üyesi, odanın yeni dönem yönetiminin oluşturulmasında görev alacak.
Meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler ikinci aşamaya çevrildi. Bu aşamada Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra TOBB delegeleri ile Disiplin Kurulu üyelerinin de belirlenmesi planlanıyor.
YTSO’da gözler 24 Ekim’e çevrildi
YTSO’da yönetim kurulu başkanlığı ve diğer oda organlarının belirlenmesine yönelik ikinci aşamanın 24 Ekim 2026 Cumartesi günü yapılması planlanıyor.
Seçilen meclis üyelerinin oy kullanacağı bu aşamada, YTSO’nun yeni dönem yönetim kadrosu şekillenecek. Böylece 17 Ekim’de meslek komiteleri ve meclis üyelikleri için başlayan seçim sürecinde yeni bir aşamaya geçilecek.
Yönetim kurulu başkanlığı seçiminde ortaya çıkacak sonuç, Yalova iş dünyasının önümüzdeki dört yıllık dönemine yön verecek oda yönetiminin belirlenmesi açısından önem taşıyor.
YTSO seçimlerinde ilk aşama tamamlanırken, yeni dönem yönetiminin kimlerden oluşacağı 24 Ekim’de yapılacak seçimlerin ardından netleşecek.
About The Author
Bu haberi okuduğunuz için teşekkürler, abone olmayı unutmayın!
