ZÜLFÜ LİVANELİ İLE SOMA İÇİN BİR TIK

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

 

 

Aralarında bir üniversite öğrencisinin de bulunduğu  Koç Lisesi son sınıf öğrencilerinin oluşturduğu koro, başta Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocukları ile ihtiyacı olan öğrencilere yardım için “Soma için bir tık” kampanyası başlattı.  Öğrencilerin kişisel yeteneklerini kullanarak elde ettikleri gelirlerle Soma’da ki bir okula  kütüphane, bilgisayar vb. yardımı sağlamayı amaçladıkları  “Soma için bir tık adlı projenin son aşamasında Zülfü Livaneli  eşliğinde, sanatçının “yiğidim aslanım” eserine ait kendi yorumlarını seslendirdikleri stüdyo kaydı gerçekleştirildi.

SAMSUNG CAMERA PICTURES 

Yakın bir zamanda internet üzerinden yapılacak olan “Soma için bir tık” kampanyasından elde edilecek gelir ile Soma’daki bir okulun sınıfının yenilenmesi veya kütüphane yapılması planlanıyor. Sanatcı Zülfi Livaneli’nin ‘Yiğidim Aslanım’ eserini Cihangir ‘de bulunan Müzik evinde kendi yorumları ile seslendiren öğrenciler Mehmet Ali şimayli (Ud), Deniz Güner (Vokal), Elif Özüçağlayan (Vokal), Mehmet Karaoğlan (Klavye), Ege Şahin (Gitar), Yiğit Soner (Bas), Kerem Aydınol (Bateri) ve Gökçe Bal (Keman) başlattıkları projeye destek olunması ve Soma faciasının unutulmamasını istediklerini belirttiler. Projeye destek veren sanatçı Zülfi Livaneli yaptığı açıklamada, “Soma yardım projesinde öğrencilerin söylediği ‘Yiğidim Aslanım’ parçası bir ağıttır. Bu parçayı yeni nesilin söylemesi özellikle böyle anlamı büyük bir projede Soma’da yaşanan facianın unutulmaması için kullanılması beni çok mutlu etti. Bu parçayı her kuşak kendilerine göre farklı ifade ediyor. Bu yeni kuşakta böyle anlamlı güzel bir projede kendilerine göre yorumlaması beni ayrıca mutlu etti. Bu kampanya dayanışmayı çağırıyorum. Deniz ve arkadaşlarının yaptığı projenin başarılı olacağını inanıyorum” dedi. Vokal Deniz Güner ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu; “Liseli öğrenciler olarak bizler müziği çok seviyoruz. ‘Soma için bir tık’ kampanyası ile Soma maden faciasını unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek istedik. Hedefimiz bu kampanya ile damlaya damlaya göl olacak sözü gibi başarılı olmak ve hedefimizi büyütmek istiyoruz. Bu projenin internet üzerinden herkese ulaşmasını ve her bir tık ile bir okula yardımı hedefliyoruz.”

ibrahim sevinçler

ibrahim sevinçler

5 Ekim 1951 Yılında Koçana doğumlu olan ve ne yazık ki 2 Nisan 2021 yılında hayat dersini bitirmiştir. Ses, Resim Sanatçısı, Gazeteci ve 1. Derece Devlet Memuru Emeklisi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.