SAĞLIK MÜDÜRÜ ERAY’DAN SAĞLIK HİZMETLERİ AÇIKLAMASI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yalova İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah ERAY Yaptığı açıklamada; “Yalova İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız yılın ilk 6 ayında toplam 58.279 çağrının 14.721’ine ambulans ile müdahale etmiştir. İstasyonlarımız 6 merkez ve 6 ilçe istasyonu olmak üzere 12 noktada 182 personel ve 12 aktif ambulans, 2 motosiklet ambulans ve 16 yedek ambulans ile hizmet vermektedir.”

“İl Ambulans Servisine gelen çağrıların tümü Komuta Kontrol Merkezinde cevaplanmakta olup, 7/24 kesintisiz hizmet sunulmaktadır. Yılın ilk 6 aylık döneminde ekiplerimiz toplamda 303.750 km yol katetmişlerdir.”

“Vatandaşlarımızdan gelen çağrı üzerine yola çıkan ambulanslarımız birer küçük hastane donanımında olup; 3 personel ile hareket etmekte ve hayat kurtarma zincirinin en önemli halkasını oluşturmaktadır. Özellikle Covid-19 pandemi sürecinde de ambulans ekiplerimiz büyük özveri ile hizmet vermiş, tüm çağrılara ulaşmıştır. “ dedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.