ALİ MURAT SİLPAGAR RADYO GÖZDE’NİN KONUĞU OLDU

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Yalova’nın ve bölgenin beğenilen radyosu Gözde FM’de Kutsi ile Okyanus programına çıkarak canlı yayın konuğu oldu. Kutsi ile Çiftlikköy Belediyesi’nin yaptıkları, yapılmakta olanlar ve gelecek projelerle ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Silpagar, yaklaşık 1,5 saat süren yayında merak edilenleri anlattı.

İşte Başkan Silpagar’ın radyo programında söylediklerinden bazı satır başları :

“ÇİFTLİKKÖY MARKA OLACAK”..

“Çiftlikköy marka olacak inşallah çünkü bizim belediyecilik anlayışımız odak belediyecilik. Yaptığımız çalışmalarla galiba ilgiyi Çiftlikköy’e çektik diye düşünüyorum. Göreve gelmeden önce halkımıza sözler vermiştik. Dolgu planı hazırlanıyordu, biz bu dolguya karşıyız, kumsalımızı büyüteceğiz, sahilde yeşil alanlarımızı artıracağız, çocuk parklarını, oturma yerlerini artıracağız. Sahilde uygunsuz yerleri kapatıp, yerine engelsiz kafe gibi yerleri açıp sunacağız demiştik. Nitekim sahil projesine girdik. Sahilde 10 dönüme yakın yeşil alan çıkardık. Belediyeye ait olan yerleri geri aldık, bu yaklaşık 10 dönüm. Yani yaklaşık 30 trilyonluk bir yer kazandık. Kumda da 3 dönüm kadar kumsal alanlarımızı genişlettik. Dolayısıyla herhalde sahil projesiyle vermiş olduğumuz sözü tutuyoruz”

– Parklara niye bu kadar önem veriyorsunuz, Çiftlikköy’de parktan önemli bir şey yok mu?

“Parklara önem veriyoruz çünkü çocuktan önemli bir şey yok. Çocuklarımızın oynayabileceği, gezebileceği, parkta kaydıraktan kayabileceği alanları oluşturamıyorsak burada belediye başkanlığı yapmanın da bir anlamı yok bana göre”

– Led aydınlatmalarıyla ilgili çalışmaların sonuçları ne oldu, gerekli miydi?

“ÇİFTLİKKÖY’DE YAŞAMI 24 SAATE YAYMAK İSTİYORUZ”..

BAŞKAN SİLPAGAR RADYO GÖZDE'DE (2)“Dünya led aydınlatmaya dönüyor, hem fazla ışık veriyor hem de daha tasarruflu. Modern bir şehir istiyorsanız buraların aydınlatılması gerekiyor. Ben elektrik mühendisiyim biliyorsunuz, yeni yüzyılın en önemli şehircilik prensiplerinden birisi aydınlatmadır. Bu aydınlatmalar şehrimizi güzelleştiriyor. Biz Çiftlikköy’deki yaşamı 24 saate yaymaya çalışıyoruz. 24 saat Çiftlikköy halkı Çiftlikköy’den faydalanmalı, bunun da yolu karanlıkların aydınlığa dönüştürülmesi. Bu da led ışıklı aydınlatma ile oluyor.”

– Çöp konteynırlarını niye yerin altına aldınız?

“Çağdaş bir Çiftlikköy Belediyesi olsun istiyorum. Temel sorunlarını bitirmiş bir yerine belediye başkanı olmak. Hiçbir belediye başkanı çöplerini ortada bırakmak istemez. Herkes çöpleri yeraltına almak istiyor. Fakat burada biz belediye olarak atölyemizi yaptık, konteynırlarımızı kendimiz üretiyoruz. Üretildiği kadar monte ediyoruz. Allah nasip ederse ikinci dönemin başlarında ilçe genelindeki konteynırların yüzde 85’i yeraltına alınmış olacak. Bu Yalova’da da var ama dikkat ederseniz kamyonu ayrı vinçle alıyor. Bizde öyle değil, herhangi bir çöp kamyonu gelip alabiliyor. Kompresörle yukarı itiliyor çöpler, kamyona alınıp götürülüyor. Onun için ayrı bir kamyon parası ödemiyoruz. Süre olarak da 5 dakika alıyor.”

– Altyapı sorunu yok diyen kesimler var. Siz de var diyorsunuz, var mı?

“Kimi kesimlere göre Çiftlikköy’ün aydınlatma problemi yok, altyapı problemi yok, hiçbir problemi yok. Burada amaç kimi kesimler değil. Amaç gerçeği ortaya koymak. Çiftlikköy’de yağmur su kanalı yok. Yağmur suları kanalizasyona bağlanmış, oradan tahliye ediliyor. Yağmur suyundaki kil, kanalizasyon hatlarını kapatmış durumda. Yağmur suyu olmayan bir yerin altyapı sorunu var mıdır? Vardır. Peki asbestli boru hattı olan yerin içme suyu problemi var mıdır, vardır. Bizim en çok çalışan birimimiz su işleri. Sürekli hatlarda patlamalar oluyor çünkü. Sultaniye’de 600 metrelik boru hattını yenileyerek çelik borularla döşedik. Benim belediye başkanlığım duyarlılık üzerine. Biz Çiftlikköy’de 70 milyon liralık borçlanma aldık İller Bankası’ndan. Bunun 33 milyonunu altyapıya ayırdık, ihalesine çıktık. Şimdi bütçemize uygun bir şekilde içme suyu ana hatlarını değiştireceğiz, yağmur su kanallarımızı yapıyoruz, nasipse bu su problemini çözeceğiz. Asbestli boru hatlarını da çıkarıp halkımıza göstereceğiz.”

-Düğün salonunu beğenmiyorum dediniz, hangi aşamada yeni düğün salonu projesi?

“KÜLTÜR KENTİ YAPMAK İSTİYORUZ”..

“Bu da verdiğimiz sözlerden bir tanesi idi. Konser verebileceğimiz, düğün yapabileceğimiz çok amaçlı bir salona ihtiyacımız var. Şubat gibi ihalesine çıkılacak, nasipse nisan gibi de temellerini atacağız. Bizim yapacağımız düğün salonu herkesin kolaylıkla girip çıkabileceği, engelli vatandaşların da kolayca kullanabileceği bir yer. O da çelik konstrüksiyon olacak. Yaza yetiştirmeye çalışacağız. Biz Çiftlikköy’ü bir kültür kenti yapmak istiyoruz gelecek dönemde.”

-Kavşak projesi hangi aşamada? Çok kapsamlı olacağı söyleniyor, proje ne durumda?

“O kavşakta bir çok ölüm oldu. Seçim öncesi verdiğim en önemli sözlerden biri. 2004 yılında var olan yonca şeklinde bir proje kaldırılmış. Birileri demiş ki, belediyenin önünü kapatıyor. İstememişler. Belediyenin önü mü, insanın canı mı? Can güvenliği mi, görüntü güvenliği mi? Bunu kıyaslıyorsanız diyecek bir şey yok. Biz bunun projesini yaptık, onaylarını aldık. İhalesi yapıldı. Çiftlikköy halkı kavşağına kavuşacak. Karayolları destek verdi, projemiz sahip çıktılar. Bu projenin temelinde Çiftlikköy halkı var, onlar için yapılıyor. Mehmet Akif Ersoy ile Sahil Mahallesi’ni bağlayan bir alt geçit ve Siteler Mahallesi’ni karşıya bağlayan bir alt geçit. Bunların proje çalışmaları devam ediyor, nasipse 2019 olmadan bunları hayata geçireceğiz.”

-Engelsiz Kafe’yle ilgili bazı çalışmalar ne durumda?

“Evet, biz burasını çelik konstrüksiyon yaptık. Çelik olan bir yerin çökmesi mümkün mü? Bu konuda bazı aslı olmayan haberler çıktı. Engelsiz Kafe’de 60 ton çelik kullanıldı, 137 bin liraya mal ettik. Kafemizin ismi Engelsiz Kafe. Ama biz bu adı koyarken, 7’den 70’e herkesin rahatlıkla kullanabiliyor olmasını esas aldık. Ayrıca Yalova’nın en büyük ilçesinde engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir tesis yoktu. Engelli vatandaşlarımız burada spor yapabilecek, denize girebilecek. Terasa çıkarak sahilimizin güzel manzarası eşliğinde çaylarını yudumlayabilecekler. Yani her kesimden herkes burasını kullanabilecek.”

– Bir de çağrı merkezi devreye alındı, gerekli miydi?

“Günümüzde kurumlar hizmetlerini artık teknolojinin nimetlerinden en üst düzeyde yararlanarak veriyor. 444 89 12 no’lu hattımızla hizmete giren Çağrı merkezi de Çiftlikköy halkının belediyemizle olan işlerini halletmelerinde bir kolaylık aracı. Çağrı merkezi operatörlerimiz, yapılan görüşmeleri kayıt altına alarak talepleri ilgili birime ulaştırıyor. Birimlere giden bu talep veya sorunların çözülüp çözülmediği de yine çağrı merkezimizin operatörleri tarafından birimlerden geri dönüş alınarak kontrol ediliyor ve vatandaşa bilgi veriliyor.”

-Çiftlikköy’e üniversite getireceğim dediniz, son durum nedir?

“Göreve geldiğimiz günden beri Çiftlikköy’de 4 yıllık, Çiftlikköy’e yakışan bir üniversite kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özel üniversite veya vakıf üniversitesi de olabilir. Bu konuda KKTC ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile bir araya gelip gerekli istişarelerde bulunduk. Kendisi de bize bu konuda gerekli desteği vereceklerini söylediler. Daha sonra Şansal Büyüka ile de bu konuda istişareler gerçekleştirdik. Benim hedefim ilçemize özel ya da vakıf üniversitelerinin gelmesi ve kampüslerin kurulması. “

-Belediye olarak 3 dergi çıkardınız, bunların devamı gelecek mi?

Yaptığımız bütün hizmetleri halkımızla an be an paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle 3 ayda 1 olmak üzere belediyemizin faaliyetlerinin ve hizmetlerin anlatıldığı dergimizi kendi bünyemizde hazırlayarak dağıtımını yapıyoruz. Basın yayın birimimizdeki arkadaşlarımız gayet güzel çalışıyorlar. Halkımıza yaptığımız hizmetleri en güzel şekilde anlatmaya çalışıyoruz.

ibrahim sevinçler

ibrahim sevinçler

5 Ekim 1951 Yılında Koçana doğumlu olan ve ne yazık ki 2 Nisan 2021 yılında hayat dersini bitirmiştir. Ses, Resim Sanatçısı, Gazeteci ve 1. Derece Devlet Memuru Emeklisi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.