AMAN KALBİNİZE DİKKAT EDİN

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Bugün Cuma namazı öncesinde Yalova Mera kuyu camii cematinden bir vatandaşımız, Cuma namazını kılmak için camiye gider iken cumhuriyet caddesinde üzerine hızlı gelen araçtan korkarak kendini kaldırıma zor attı ve sonrasında fenalaşarak yere düştü. Mera kuyu Camii cemaati hemem 112 acilli arayarak ambulas çağırmaları vatandaşımızın hayatını kurtardı. Kendisine acil şifalar diliyoruz ve bu vesileyle kalbinize dikkat edin diyoruz.

 

 

STRES ve KALP

  • Stres kavramı ilk olarak 1930’larda endokrin uzmanı Hans Selye tarafından ortaya atılmıştır. Selye’ye göre organizmalar olumsuz duyusal ve fizyolojik olaylar karşısında ortak bir biyolojik tepki gösterirler. Bunlara ”stres’ adı verilir. Stresten kaçınmak istediğimiz her şeydir.
  • İnsanın bir yakınını kaybetmesi, tüccarlar için borçlarını karşılayamama durumu, fanatik futbol taraftarı için tuttuğu takımın kaybetmesi, borsada oynayanlar için ani ve yüksek borsa düşmeleri, önemli randevusuna trafik nedeniyle yetişememe gibi gündelik hayatımızda sık rastlayabileceğimiz şeyler birer stres örnekleridir.
  • Aniden stres ile karşılaşan insanlarda adrenalin salgısı artar. Kalp hızında artma, ağız kuruması gibi belirtiler ortaya çıkar. Çok sık karşılaşmamak koşuluyla insan strese karşı koyabilir. Sık tekrarlayan streslerde ise başa çıkamayacağımız birikimler ortaya çıkar. Araştırmalar, sürekli olan stresin vücut direncini kırdığını ve hastalıklara zemin hazırladığını göstermektedir.
  • Stres sadece kalp veya sindirim sistemine zarar vermez. Bellek kaybı, bağışıklık sisteminin zayıflaması, şişmanlık(” Et değil dert “deyimimizi hatırladım) gibi sonuçlar da ortaya çıkar. Yani insanları kısa süre içinde öldürmeyen stres, uzun vadede birikim sonucu er veya geç ölümcül hastalıklara zemin hazırlarlar.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.