BİREYSEL SULAMA SİSTEMLERİNİN DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama sistemlerinin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması, kırsal alanda üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla Bakanlığımızca uygulanan Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Programı 2019 yılı başvuruları başladı. Başvurular 01 Mart 2019 mesai bitimine kadar yapılabilecek.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2017/48 tebliğ numarası ile 07 Aralık 2017(Sayı: 30263) tarihli resmi gazetede yayımlanan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi tebliğ gereği 2019 yılı başvuruları 01 Ocak 2019 tarihinde başladı.  Hibe programından faydalanmak isteyen yatırımcıların 01 Mart 2019 tarihi saat 17.00’a kadar İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Program aşağıdaki 7 adet yatırım konusunu kapsıyor;

  1. a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
  2. b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
  3. c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,

ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,

  1. d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
  2. e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,
  3. f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması.

 

HİBE DESTEĞİ TUTARI VE ORANI

 

İlgili Uygulama Rehberine göre;

 

(1) Bu Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Hibe başvuru formunda belirtilen hibeye esas mal alım tutarının, başvuru değerlendirme aşamasında tespit edilen referans fiyatlar içinde kalan kısmı, hibe sözleşmesinde hibeye esas mal alım tutarı olarak belirlenir. Referans fiyatları aşan kısmı ise referans fiyat farkı olarak belirlenir ve tamamı yatırımcı tarafından karşılanır.

 

(2) Hibeye esas mal alım tutarı 1.000.000.-TL’yi geçemez. Mal alım bedellerinin, bu miktarı aşması durumunda, aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanır.

 

(3) Hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarı üst limit niteliğindedir. Hibenin nihai tutarı fiili gerçekleşmeler sonucunda ortaya çıkar.

 

(4) Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.