LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI YAPILIYOR

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Çınarcık Gülkent ilkokulundan 45 öğrenciyle 3 gün sürecek “Lider Çocuk Tarım Kampı” gerçekleştiriyor.

 

Kampın 1. gününde öğrencilere İl Müdürlüğü toplantı salonunda bu yılın teması olan Beslenme ve Biyolojik Çeşitlilik Projesi kapsamında “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda bilgiler verildi. Bilgi öncesinde İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci yaptığı açılış konuşmasında; “Bakanlığımız, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, geleceğimizin teminatı siz çocuklarımıza; Doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, Tabiatla buluşmalarını sağlamak, Tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 2010 yılında Lider Çocuk Tarım Kampı Projesi uygulamaya geçirilmiştir.

 

 

Başlangıçta sadece Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca uygulanması planlanan Çocuk Tarım Kampı projesinin 2014 yılından itibaren ülke genelinde yapılmasının yararlı olacağı düşünülerek Bakanlığımız koordinasyonunda, 81 ilimizde İl Müdürlüklerinde de uygulanmaya başlamıştır. 2015 yılında 1.996,2016 yılında 2.366,2017 yılında 2.197 çocuk Lider Çocuk Tarım kampından faydalanmıştır.

 

2018 yılı kamp programının teması; “Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik” olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda;  Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonunun (GEF) desteği ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Başkanlığımız işbirliğinde yürütülen “Beslenme ve Gıda için Biyoçeşitlilik Projesi” kapsamında “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konusunda Lider Çocuk Tarım Kampı uygulamasına katılan çocuklara eğitim, faaliyet ve etkinliklerin yapılması planlanmıştır.

 

Sevgili öğrenciler, doğa bilincini ve farkındalığını eğlenceli bir şekilde anlatacak etkinliklerimize katılımlarınızdan dolayı sizlere ve emeği geçen personellerime teşekkür ederim”dedi.

 

Ardından Öğrencilere Atatürk Bahçe Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Bahçesinde bulunan Geofit Bahçesi gezdirildi. Biyolog Dilek Turalı Öğrencilere Geofit Bahçesindeki Soğanlı Bitkilerle ilgili bilgiler verdikten sonra öğrenciler saksılara soğanlı Mis Zambağı (liliumcandidum) diktiler. Öğrencilerin saksılara diktikleri zambaklar kendilerine hediye edildi. Ardından Mantar Mükemmeliyet Merkezine götürülen öğrencilere burada Mühendis Tuğba Adıgüzel Mantar üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler verdi. Daha sonra öğrencilere Soğucakta bulunan özel bir süs bitkileri üretim serasında sukulent dikimi yaptırıldı.

 

Kampın 2. Gününde öğrencilerle Şenköye geçilerek Yenilebilir Yabani Bitki Çeşitleriyle ilgili bilgiler verilecek ve öğrencilere kahvaltı yaptırılacak. Öğrencilere daha sonra kısa bir doğa yürüyüşünün ardından Hacımehmet Köyünde bulunan Gülderman Çiftliğinde Tıbbi aromatik bitki gezisi ile Akköyde Organik Tarım Çiftlik gezisi yaptırılacak.

 

Kampın son gününde ise Teşvikiyedeki bir tesiste öğrencilerle birlikte piknik yapılacak ve öğrencilerle oyunlar oynanacak. İlerleyen günlerde de öğrencilere okullarında katılım belgesi ve 3 günlük kampın fotoğraf ve görüntülerinin yeraldığı cd lerverilecek.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.