RAMAZAN BAYRAMINDA VE SONRASINDA BESLENME DÜZENİNE DİKKAT EDİLMELİ

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Özel Atakent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Rumeysa VAROL, bayramda beslenme düzeninin değişmesinin sağlık açısından riskli olduğunu söyleyerek ramazan ayında farklı bir beslenme şekline alışan metabolizmayı bayramda ve sonrasında nasıl yönlendirmek gerektiği konusunda tüyolar verdi.

 

“ Sağlığın korunmasında ve devam ettirilmesinde en etkili parametrelerden biri şüphesiz sağlıklı ve düzenli beslenme. Fakat ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin öğün sayısındaki düşüş ve beslenme düzeninin değişmesini takiben bayramda normal yeme düzenine aniden geçmeleri sağlık için riskli bir durum oluşturuyor. Bu dönemde, bazı kişilerin öğünlerini fazla kaçırması ve tatlı tüketimini artırmaları, hazımsızlık ve mide sorunlarına yol açabiliyor. Yağ oranı fazla ve yüksek kalorili beslenmek bağırsak hastalıklarını tetikliyor. Bayramda ve sonrasında bu gibi sorunların yaşanmaması adına dikkat edilmesi gerekenler ise şöyle;

 

 

Kahvaltı çok önemli bir öğün. Güne peynir, domates, kepek ekmeği gibi metabolizmayı yormayacak hafif bir kahvaltı ile başlamak gerekiyor.

 

 

Dört besin grubunda ( et, süt, sebze ve meyve, tahıl)  bulunan besinleri 3  ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarda tüketin.

 

 

Tatlı tüketiminizi kontrol altına alın. Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin.

 

 

Sıvı tüketiminizi artırın, kendinizi buna teşvik etmek için ayran, komposto gibi gıdaları deneyebilirsiniz.

 

 

Bol bol sebze ve meyve tüketmeye gayret edin.

 

 

Her gün, düzenli egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. “

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.