ŞABAN TEMUGE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN DIGILANGUAGEVET STRATEJİK ORTAKLIK PROJESİ BAŞLADI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Erasmus+ programı kapsamında finanse edilen ve koordinatör kurum olarak yer aldığı “DigilanguageVET- Digitally Integrated Language Education In VET-for front-desk and service fields” projesi çalışmalarına devam ediyor.

DigilanguageVET, 5 program ülkesini bir araya getiren bir stratejik ortaklık projesi.

Projenin ortakları:

* Colegıul Economıc Ion Ghıca Braıla, Romanya

* Escola Profissional de Agricultura e Desenvolvimento Rural de Marco de Canaveses, Portekiz

* Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye

* IMPULS1, Almanya

* Varna Yönetim Üniversitesi, Bulgaristan

Ortak kuruluşlar, iki yenilikçi fikri çıktı oluşturmak için birlikte çalışmayı planlıyor. Turizm ve otelcilik alanındaki öğrencilerin, öğretmenlerin ve çalışanların mesleki İngilizce eğitimini desteklemek ve yabancı dil öğrenmelerine destek vermek için gerçekleştirilecek proje ile bir e-öğrenme portalı ve bir mobil uygulama yapılmak isteniyor. Her iki fikri çıktı da ön büro ve servis alanlarındaki yabancı dil eğitimine odaklanacak. Yapılacak olan program cep telefonlarında, bilgisayar ve tabletlerde kullanılabilecek ve açık eğitim kaynakları olarak herkesin kullanımına sunulacak.

Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlayarak Türkiye Ulusal Ajansına teklif ettiği ve koordinatörlüğünü yürüttüğü proje ile bugüne kadar gelinen noktada projenin ana taslakları hazırlandı ve yazılım çalışmalarına başlandı. Farklı ülke öğretmenlerinin bir araya gelerek hazırladıkları dokümanlar ve video içerikleri ile desteklenecek olan e-öğrenme portalı ve mobil aplikasyonun geliştirilmesi yaklaşık bir buçuk yıllık bir süreç içerisinde tamamlanacak ve gerekli test süreçlerinden sonra açık eğitim kaynakları olarak kullanıma sunulacaktır.

Proje içerisinde yer alan ortaklardan Romanya’dan “Colegıul Economıc Ion Ghıca Braıla”, Portekiz’den “Escola Profissional de Agricultura e Desenvolvimento Rural de Marco de Canaveses” ve Türkiye’den “Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” içerik geliştirmek ile ilgili görevleri üstlenirken, Bulgaristan’dan Varna Üniversitesi projenin kalite kontrol aşamaları ile ilgili çalışmaları yürütecektir. Almanya’dan oldukça tecrübeli bir yazılım şirketi olan “IMPULS 1 GmbH” ise projenin yazılım ve yayınlanması ile ilgili çalışmaları gerçekleştirecektir.

Projenin tüm süreçlerinden sorumlu olan Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, projenin başvuru sürecinden yürütülmesine kadar gerekli her türlü aşamayı titizlikle takip etmektedir. Proje ortakları ile yapılan toplantılarda tüm detaylar ele alınarak proje ile ilgili aşamalar konusunda Türkiye Ulusal Ajansı’na gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Proje ortakları, kullanıcı dostu ve işlevsel dijital içerikler geliştirebilmek için proje ekipleri ile koordinasyon halinde çalışmaktadırlar.

Proje 2 yıllık bir süreyi kapsayacak ve 30.12.2022 tarihine kadar devam edecek.

Proje ile ilgili daha detaylı bilgiye www.digilanguagevet.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.