SKANDAL DERS KİTABINA TÜGVA’DAN TEPKİ

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Fransa’da yayınlanan ders kitabı ile ilgili açıklama yapan TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, “Siyasi tartışmaların yeri okullar değildir. Bir ülke ve liderini birkaç gazetede çıkan asılsız haberlerle derste tartışma konusu haline getirmek kimseye fayda sağlamayacaktır” dedi.

Fransa’da lise son sınıf öğrencilerine gelecek dönem okutulacak kitaplarda, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kin ve nefret dolu bilgilere yer verilmesi üzerine tepki gösteren Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz bir açıklama yaptı.  Özyılmaz açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bizler, Türk gençliği olarak bu skandal ifadeleri asla kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. Türkiye her zaman demokrasiyi savunan bir hukuk devletidir. Çok basit ve genel bir örnek verecek olursak; Türkiye’de yapılan son yerel seçimlere katılım oranı yüzde 84,67 iken Fransa’da bu oran ilk turda yüzde 44,3, ikinci turda ise yüzde 34,67 olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye’de 14 seçim yapılmış her seferinde de Türk halkı yüksek katılım oranı ile sandığa giderek iradesini ortaya koymuştur. Fransa’da lise son sınıf öğrencilere gelecek dönem okutulacak kitaplarda, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında gerçeği yansıtmayan kin ve nefret dolu bilgilere yer verilmesini TÜGVA ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Yaklaşık 1 milyon Türk’ün yaşadığı Fransa’da, Türkiye’ye karşı olan kin ve nefret okul kitaplarına kadar geldi. Fransa’da önümüzdeki yıldan itibaren liselerde okutulacak tarih kitaplarına Türkiye ile ilgili skandal ifadeler eklendi. Kitaptaki bir bölümde, ‘Türkiye için 1922’de Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Türkiye laik bir Cumhuriyet oldu. 2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi kademeli olarak otoriter bir rejime, bazı analizlere göre diktatörlüğe sürüklüyor’ şeklindeki skandal ifadeler dikkat çekti. Siyasi tartışmaların yeri okullar değildir. Bir ülke ve liderini birkaç gazetede çıkan asılsız haberlerle derste tartışma konusu haline getirmek kimseye fayda sağlamayacaktır. Aksine bu durum derslerdeki Türk öğrencileri toplum içinde rencide edecektir. Fransa’daki okullarda bilimsel verilerle değil de siyasi manipülasyonlarla ders anlatılması, bu ülkedeki eğitim kalitesi hakkında da ciddi şüpheler uyandırmaktadır. Fransa’daki okullar öğrencilerin sosyalleştiği, farklı deneyimler elde ederek eğitim gördüğü yerler midir? Yoksa manipülasyon yapılan yerler midir?”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.