TÜĞVA YALOVA 2019 FALİYETLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, düzenlenen basın toplantısında dört yılda TÜGVA’nın yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği üyeleri, Frezya Kafe’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldiler. Toplantıda; TÜGVA’nın 4 yıldan bu yana Yalova’da yapmış olduğu çalışmalar değerlendirildi.

Kapımız herkese açık

Toplantıda konuşan TÜGVA İl Temsilcisi Muhammed Edib Özyılmaz, “TÜGVA olarak yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmi ile iyilik odaklı işler yapan, deneyimini paylaşan ve yaşatan anlayışa sahip vakıfçılık modeli olarak; toplumsal huzuru alt üst eden problemleri çözmek adına, her şeyi ait olduğu doğru konuma eriştirmeyi ve sosyal uyumla dengeyi sağlamayı hedefleyen bir adalet anlayışına sahibiz. Sevgi ve saygı anlayışına bağlı kalarak, gönüllülük ve sorumluluk duygusu içinde bir arada bulunmanın değerini ortaya çıkaran bir birliktelik bilincini taşıyoruz. Zorbalaşan sistemlere ve kötülüklere karşı durarak, erdemli bir toplumun oluşumu için sosyal dayanışmaya katkı sunan iyiliklerin peşindeyiz. Dil, ırk ve fikir ayrımı gözetmeksizin kendisini ülkemizin bir ferdi olarak gören herkese kapılarımız açıktır” dedi.

Yalova İcathane Atölyesi açacağız

Göreve geldiklerinden bu yana gençlere yönelik birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Özyılmaz, “4 yılda gençlere yönelik birçok alanda değişik faaliyetlerde bulunmaya çalıştık. 9 bin 80 üyemiz var. İlimizde bir adet 120 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdumuz bulunuyor. 3 ilçemizde ilçe temsilcilerimiz bulunuyor. Yalova’da 60 ortaokulda öğrenci temsilcilerimiz var. Yalova’da bir ilk olarak İcathane Atölyemizi açacağız. Burada öğrenciler robotik kodlama eğitimleri alacaklar. Geleceğin bilim insanlarını ilimizde yetiştireceğiz. Vakfımızın bünyesinde teleskoplarımız var. Burada gençlerimizle uzay gözlemleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Şeffaflıktan yanayız

Geleceğin bilim insanlarının TÜGVA’da yetişeceğini söyleyen Özyılmaz, “Vakfımızda eğitimden kültüre, spordan çalışan gençliğe, kadın aileden ortaokula, liseye, üniversiteye birçok alanda gençlerimizle buluşuyoruz. Göreve geldiğimiz süre boyunca ilimizde birçok yarışma düzenledik. Yaz ve kış kampları yaptık. Burada gençlerimiz kültürel donanımlara sahip oldular. Sporla, doğayla iç içe derslerdeki yorgunluklarını attılar. 120 kapasiteli erkek öğrenci yurdumuzda gençlerimize çeşitli kültürel ve sanatsal eğitimler veriyoruz. Örneğin girişimcilik ve ney kurslarımız yurdumuzda çok talep gördü. Hanım kardeşlerimize de vakfımız bünyesinde diliş kursu ve tezhip kursu açtık. Her daim şeffaflıktan yanayız” ifadelerini kullandı.

Lise ve ortaokul öğrencilerine yarışmalar

Lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmalardan bahseden Özyılmaz, “Her yıl bir tema ile lise ve ortaokul öğrencilerimize yönelik yarışmalar düzenliyoruz. Bu yıl Fatih Sultan Mehmet Han konulu bilgi ve resim yarışmamız olacak. Ortaokul öğrencilerine yönelik resim yarışmasının son başvuru tarihi 10 Şubat olarak belirlendi. Öğrenciler, Fatih’in ideallerini ve fetihlerini hayal güçleri ile resmedecekler. Lise öğrencilerine yönelik bilgi yarışmasının son kayıt tarihi 2 Şubat olarak belirlendi. Bilgi yarışmasının soruları Erhan Afyoncu’nun Bir Cihan Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet adlı kitabından çıkacak. Yarışmalarda dereceye giren birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet, üçüncüye bisiklet ve tüm katılımcılara sürpriz hediyeler verilecek” diye kaydetti.

Teşekkür etti

Teşekkür eden Özyılmaz, “Vakfımızın çalışmalarında gayret gösteren yönetim kurulu üyelerimize, birlikte yol yürüdüğümüz dava arkadaşlarımıza, desteklerini esirgemeyen bağışçılarımıza, gönüldaşlarımıza ve bugün burada sizlerle buluşmamıza imkan sağlayan önceki dönem belediye başkanlarımız Mehmet Birkan ve Özer Kaptan beyefendilere ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.