Ana Sayfa » Sosyal » VALİ KAYA’DAN ENGELLİ BİREYLERE BÜYÜK DESTEK

VALİ KAYA’DAN ENGELLİ BİREYLERE BÜYÜK DESTEK

0
VALİ KAYA'DAN ENGELLİ BİREYLERE BÜYÜK DESTEK

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen kahvaltılı organizasyonda engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi.

Erişilebilirlik Belgeleri Verildi

Vali Kaya, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 20 adet akülü aracı engelli bireylere teslim etti.

Erişilebilirlik Belgeleri Verildi

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu’nun denetimleri sonucunda Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan kurumlara belgeleri takdim edildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda; Vali Dr. Hülya Kaya ve kurum temsilcileri hazır bulundu. 2014 yılından bugüne kadar ilde 1008 bina ve açık alan denetlendi, bunların 24’üne Erişilebilirlik Belgesi düzenlendi. Bu yıl ise toplam 12 belge verildi.

Özel Gereksinimli Bireylere Yeni Proje: Gündüzlü Hizmet Merkezi

Özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki beceri kurslarına katılmalarını sağlamak ve ailelerini rahatlatmak amacıyla Yalova’da Gündüzlü Hizmet Merkezi adıyla yeni bir proje başlatılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 360 m² alanda kurulacak olan merkez, bakım, rehabilitasyon ve mesleki beceri kursları gibi hizmetler sunacak. Protokol, Vali Dr. Hülya Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin tarafından imzalandı.

Sosyal Hayata Katılım ve Destek

Gündüzlü Hizmet Merkezi’nin açılmasıyla, özel gereksinimli bireylere sosyal hayata katılım ve mesleki beceri kazanma fırsatları sunulacak, ailelerin de desteklenmesi sağlanacak. Bu proje, Yalova’daki engelli bireyler için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Yazar Hakkında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.