Yalova Üniversitesinde KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yalova Üniversitesinde KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı

Yalova Üniversitesi akademik personeli ve öğrencilerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (San-Tez, Teknogirişim), KOSGEB ve MARKA destekleri konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rafet BOZDOĞAN, akademik personelimizin destekler konusunda bilgilendirilmesinin önemli olduğunu, firmaları ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla yapılan bu toplantının Kamu- Üniversite ve Sanayi işbirliği çerçevesinde olumlu bir toplantı olacağını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin ÇİÇEK de konuşmasında 2013 yılı içerisinde 26 Kalkınma Bölgesinde iş dünyası, akademi dünyası, sivil toplumdan ve kamudan paydaşları bir araya getiren paneller düzenlendiğini ve toplantılar sırasında anket çalışmaları gerçekleştirilmesi sonucu, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Değerlendirme Raporu, Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2015-2019) Taslak Belgesinin ortaya çıktığını söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı eşgüdümünde ilgili paydaşlarla birlikte bir yıllık bir çalışma neticesinde hazırlanan 175 sayfalık taslak raporun özellikle akademisyenleri ilgilendiren kısımları ile ilgili bilgi veren Çiçek, akademisyenlerin proje odaklı çalışmaları için teşvik edici düzenlemelerin taslakta yer aldığını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nden Uzman Ahmet Yaşar ŞABAN , Bakanlığın vermiş olduğu Santez ve Teknogirişim sermaye desteği hakkında bilgi verdi. 5746 Sayılı Kanunun destek mekanizmalarından birisi olan “Teknogirişim Sermayesi Desteği” programına değinen Yaşar ŞABAN ,örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok beş yıl önce almış kişilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerine 100 bin TL’ye kadar destek verildiğini belirtti. Yaşar ŞABAN konuşmasının son bölümünde üniversite-sanayi işbirliği ile yürütülecek Ar-Ge ve yenilik projeleri için, sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın katma değer yaratan, bir veya birden çok gerçek veya tüzel kişiye ait Türkiye’de yerleşik işletmelerin San-Tez Programı’ndan istifade edebileceğini söyledi.

Yalova Üniversitesinde KOSGEB Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KOSGEB Yalova Müdürü Hakan ULUSU da konuşmasında KOSGEB Destek ve Hizmetleri konusunda sunum yaptı ve konu hakkında gelen soruları cevapladı. Hakan ULUSU yapmış olduğu sunumda; KOSGEB Destek Programlarının 7 Başlık halinde olduğunu ve her bir başlık altında birçok desteğin verildiğini aktardı.  Yalova da en çok Girişimcilik Destek Programının verildiğinin altını çizen  ULUSU, Genel Destek Programı altında 13 Kalemden oluşan desteklere de yoğun ilgi olduğunu ifade etti. Arzularının Ar-Ge Desteklerinin de sayısını arttırmak ve İşbirliği Destek Programlarının da hayat bulması olduğunu anlattı.Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yalova Destek Hizmet Birimi Koordinatörü Murat ÖZTÜRK ise Ajanslarının vermiş oldukları destekleri anlatarak özellikle “Güdümlü Proje Desteği” konusunda doyurucu bilgilendirme yaparak, Üniversitemizle birlikte her zaman proje yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Yalova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rafet BOZDOĞAN’ın kapanış konuşması ile toplantı sonra erdi.

ibrahim sevinçler

ibrahim sevinçler

5 Ekim 1951 Yılında Koçana doğumlu olan ve ne yazık ki 2 Nisan 2021 yılında hayat dersini bitirmiştir. Ses, Resim Sanatçısı, Gazeteci ve 1. Derece Devlet Memuru Emeklisi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.