ÇİFTLİKKÖY’DE BEL VE BOYUN FITIĞI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Çiftlikköy Belediyesi’nin sağlık seminerleri hız kesmeden devam ediyor. Sağlık konusunda halkın bilgilendirilmesi açısından uzman doktorların sunumları ile birçok konuda katılımcılara sağlık eğitimleri veriliyor.

 

Çiftlikköy Belediyesi ve Özel Atakent Hastanesinin ortaklaşa düzenlediği Beyin Cerrahisi Opr. Dr. Fahri Eryılmaz’ın sunumunu yaptığı ‘Bel ve Boyun Fıtıkları Semineri’ Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve eşi Nursel Silpagar ile Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Şahin seminere iştirak ettiler. Seminere vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

 

 

Düzenlenen seminerde Opr. Dr. Fahri Eryılmaz bel ve boyun fıtıklarının nedenlerinden bahsederek şu ifadeleri kullandı: “Bel boyun fıtıklarının en önemli nedeni mekanik etkenlerdir. Omurganın uygunsuz kullanımı sonucu oluşan bu etkiler disk adı verilen kıkırdakların bozulup taşmasına neden olur. Teknolojinin ilerlemesi sonucu gelişen hareket siz yaşam, uzun süre oturarak çalışma, omurgayı uygunsuz pozisyonda uzun süre tutacak pozisyonlar, uygunsuz ağırlık taşıma en sık görülen hastalık nedenleridir. Mekanik etkenlerin yanı sıra yaşlanma nedeniyle meydana gelen disk yıpranmaları, genetik olarak kıkırdak yapısında bozukluk ve travmalar diğer fıtık nedenler arasında sayılabilir.”

 

‘Teşhiste doktor muayenesi şart’

 

Bel ve boyun fıtıklarının teşhisinde en önemli unsurun doktor muayenesi olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Başta MRG olmak üzere tüm görüntüleme yöntemleri ancak tanıyı doğrulamak ya da ayırıcı tanı amacıyla kullanılmalıdır. Sadece görüntüleme yöntemleri kullanılarak fıtık tanısı koymak doğru değildir. Ancak ne yazık ki günümüzde pek çok hasta bu nedenle yanlış olarak fıtık tanısı almaktadır” dedi.

 

 

‘Fıtıklar cerrahi girişimsiz tedavi edilebilir’

 

Bel ve boyun fıtıklarının büyük bir çoğunluğunun cerrahi girişim gerekmeksizin tedavi edilebileceğini vurgulayan Eryılmaz, “Çok az hasta özellikle felç bulguları olan hastada ise cerrahi operasyonlar tedavide yer almaktadır. Cerrahi olmayan tedavi yöntemleri arasında ilaç tedavileri, fizik tedavi uygulamaları, lokal enjeksiyonlar, manipülasyon uygulamaları, egzersiz fizyoterapisi en sık kullanılan tedavi seçenekleridir. Klasik tedavi yöntemlerinin yanı sıra son yıllarda fıtık hastalarının tedavisinde daha başarılı sonuçlar veren yeni tedavi yöntemleri de geliştirilmiştir. Dikey traksiyon cihazları ile hastaya kolay uygulanmakta ve fıtıklaşan disk üzerine doğal yollardan çekme uygulayarak hastalığı tedavi etmektedir. Diğer bir yöntem ise bilgisayar destekli dekompresyon cihazlarıdır. Ayrıca son yıllarda fıtık tedavisinde başarıyla kullanılan diğer bir yöntem Ozon Uygulamalarıdır. Sonuç olarak günümüzde bel ve boyun fıtıkları ameliyatsız tedavi edilebilen hastalıklar grubuna girmiştir” şeklinde konuştu.

 

Seminer katılımcıların sorularının yanıtlanması ile tamamlandı.

 

Daha sonra Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Opr. Dr. Fahri Eryılmaz’a sunumlarından ve katkılarından ötürü çiçek takdim etti.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.