DERİ ENFEKSİYONU: SELÜLİT

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Özel Atakent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Erdem GÜREL, deri ve derialtı enfeksiyonu olan “Selülit” hakkında bilgilendirmede bulundu.

“ Selülit, deri ve deri altındaki yumuşak dokunun yaygın görülen bir enfeksiyonudur. Bakterilerin çizik, kesi, yanık ve böcek ısırığı gibi etmenlerle deriyi işgal edip deri altında ya da tamamında yayılmaya başlaması ile oluşur. Bu enfeksiyon deride şişme, kızarma, ağrı veya ısınmaya neden olabilir.

 

Selülit, genelde özellikle parmak aralarında olan mantar enfeksiyonlarının yol açtığı çatlaklardan bakterilerin giriş yapması sonrasında görülmektedir. Venöz yetmezliği olanlar, diyabetliler, kronik hepatit veya siroz gibi karaciğer hastalığı olanlar, egzema, sedef  hastalığı, suçiçeği gibi deri lezyonları olanlar ile obezite, tibial kırıkları olan kişiler ve gebeler selülit sorunu açısından risk altındadır.

 

Selülit sorunu kendi içinde alt kategorilere ayrılmaktadır. Detaylı bir muayene ile bu kategorilerin tespit edilmesi ve tedavisinin bu doğrultuda planlanması gerekir. Genel olarak uygulanacak yöntem antibiyotik tedavisidir. Bazı durumlarda hastanın hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekir. Selülitten korunmada cilt bakımı ve hijyen oldukça önemlidir. Ödem mevcutsa, ödem önleyici sıkı çoraplar giyilmelidir.”

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.