EFSANEVİ TATLAR VE PAYLAŞILAN ANLAR PROJESİ

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans öğrencileriReyhan Güçlü ve Çiğdem Özcan Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü  3.sınıf öğrencileri Aylin Öztürk, Esma Ermiş Nagehan Yazıcı‘nın;

 

Efsanevi Tatlar Ve Paylaşılan Anlar Projesi,

 

Sosyal Girişimcilik ve Proje yönetimi dersi kapsamında düzenlenen programla uygulamaya konuldu.

 

Amacımız toplumumuzdaki dezavantajlı grupları efsanevi tatlar eşliğinde farklı ortama adapte etmek, sosyal kaynaşma sağlamak, dezavantajlı grupların kendilerini ifade edebileceği  bir ortam oluşturmak ve sosyal girişimciliğe örnek teşkil etmektir.

 

 

Projemiz farkındalık oluşturmaya amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesidir. Sloganımız; Her tat bir tebessüm,Her tebessüm bir çözümdür.

 

 

Proje 6 hafta sürecektir. Faaliyetlerimiz 2 haftada 1 olmak üzere her defasında farklı bir dezavantajlı  grupla bir araya gelmektir. Projenin amacı:       Yalova’da yaşayan  dezavantajlı insanların sosyal yaşantıya katılımlarını arttırmak, katılımcıların kardeşlik, paylaşma, arkadaşlık, yardımlaşma vs. gibi duyguları yaşamalarına katkı sağlamaktır. Katılımcıların tv. internet, telefon gibi teknolojik alışkanlıklardan uzaklaşıp, sosyal alan içindeki katılımlarını arttırmaktır. Projemizde çocuk evlerinde ki gönüllü çocuklarımız ile  projede  görev alan öğrencileri aynı paydada buluşturmak katılımcıların topluma karşı  sosyal sorumlulukları  olduğunun da farkında olmalarını sağlamak ,farklı özellikte ki katılımcıların  bir bütün halinde  toplumun ayrılmaz parçası olduklarını ve kendilerine değer verildiğini hissettirmektir.

 

 

Proje sürdürülebilirlik faaliyetleri ile toplumda aktif hale getirilen katılımcılar projeden sonra da  toplumdaki aktifliklerine devam edeceklerinden ,proje sonunda dahi onlar üzerindeki etki devam edecektir. Beklenen sonuçlar;gençler sosyal yaşamda ki faaliyetlere dahil olunup, kendine güvenen, sevgi ve saygı çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmeyi başaran, sosyal alana aktif katılmış katılımcı olacaklar. Katılımcıların üzerindeki teknolojiye bağlılığı, sosyal aktivitelerle  azaltmak yapılan faaliyetlerle  birlik ve beraberlik duyguları güçlendirmek, katılımcıların toplum içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu ve değerli olduklarını hissettirmektir.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.