SUYUMUZA GÖZ DİKTİLER

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yapılan hesaplamalara göre ve danışman şirket verilerine göre OSB bölgesine günlük yaklaşık 20 bin metreküp su gerekiyor. 7 OSB’nin bulunduğu bölgede yapılan derin sondaj çalışmaları sonucunda yeterli su olmadığı anlaşıldı. Denizden su arıtma suretiyle kullanma suyunun karşılanması için çalışma başlatılacağı öğrenildi.

 

TEMA Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan “Laledere ve Gacık köylerinden denize doğru uzanan vadide kurulması amaçlanan 7 OSB hızla bölgeye yerleşmek için çalışıyor. En büyüklerinden olan İMES OSB 5 milyon metre karelik toprağımızı kullanılmaz, artık tarım yapılamaz hale getirecek. 12 bin kişi istihdam edilecek deniyor. Biz bu masalı tersaneler yapılırken çok dinledik. Şimdi bir bakın bakalım tersanelerde Yalova’dan kaç kişi çalışıyor. Bir tespite göre sadece çalışanların %25’i. Diğer çalışanlar Kartal ve Pendik’ten geliyor” dedi.

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

BU DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELECEK

 

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’ndan ve OSB yönetim kurullarından üst üste gelen açıklamalarda pembe bir tablo çizildiğine dikkat çeken Faruk Tezcan ayrıca “Yalova’nın tek alternatif su kaynağı Yalova’ya yetmiyor. Sanayi bölgesinin ihtiyacı olan ve Yalova’nın günlük su tüketiminin yaklaşık yüzde otuzu olan 20 bin metreküplük suyu nereden sağlanacak sorusuna cevap yok. Altınova ilçe sınırları içinde yapılan iki barajın OSB’lerin su ihtiyacını karşılaması söz konusu değil. Zaten bir kısmı Karamürsel tarafına aktarılacak. OSB’lerin sıvı ve katı atıklarının ne olacağı ise ayrı bir bilmece. Plan notlarında su konusuna nasıl bir çözüm bulunduğu merak konusu.. Su kapasitemiz belli. Artacak nüfus belli. Pekiyi sanayinin suyu nereden gelecek. Yalova kamuoyunun İkna edici ve rakamlara dayanan bir açıklamaya ihtiyacı var. Haydi buyurun beyler açıklayın. Bekliyoruz” dedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.