UZMAN ELLERDE ANEVRİZMA AMELİYATLARI

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Özel Yalova Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Irak, beyin hastalıkları konusunda bölgede lider olma görevini başarıyla sürdürüyor.

 

        6 ay gibi kısa bir sürede 50 den fazla beyin anevrizması hastasını ameliyat ederek sağlıklarına kavuşturan Op. Dr. Alper IRAK ve ekibi bölgede Beyin ve Sinir hastalıkları konusunda lider hastane olmanın görev ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirtti.  Op. Dr Alper Irak beyin damarlarında baloncuklaşma olarak da bilinen anevrizma hastalığının nadir görülmesine rağmen son derece tehlikeli ve ölümcül bir hastalık olduğunu belirtti.

 

         İzmit, Sakarya, Düzce, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerindeki tüm anevrizma hastalarının Karabük, Zonguldak, Sinop ve Bolu illerinde de çoğu anevrizma hastalarının hastanemize geldiklerini belirtti. Şehrimiz ve hastanemiz açısından gurur kaynağı olan bu durumun sorumluluğunun da bilincinde olduklarını belirten Alper Irak tüm ekip olarak canla başla çalıştıklarını kurdukları sistem sayesinde herhangi bir hasta da hiçbir şey atlamadan tedavi ve ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini belirttiler. Ameliyat ettiğimiz hasta sayısı açısından bakıldığında İstanbul dâhil tüm Marmara Bölgesinin bu konudaki lider hastanesi olduklarını belirttiler.

 

Beyin anevrizmalarında erken tanının önemi nedir?

 

         Beyinde oluşan baloncukların patlayarak kanaması sonucunda, hastanın hayatını kaybetmesi veya ciddi derecede sakat kalması ihtimali çok yüksek. Bu yüzden baloncukların kanama yapmadan tanınması ve tedavi edilmesi hayati önem taşıyor.

 

Anevrizmayı tetikleyen etkenler nedir?

 

         Ailesinde beyin kanaması öyküsü olanlar, bilinen damar hastalıkları bulunanlar, yüksek tansiyon, şeker hastalığı olan bireyler, alkol ve sigara kullananların beyin anevrizması konusunda çok daha dikkatli olması gerekiyor. Her yaş grubunda karşımıza çıkabilecek bu hastalıktan korunma ve erken tedavi için, bu konuda deneyimli merkez ve hekimlerin kontrolü büyük önem taşıyor.

 

Hastalığın teşhis yöntemleri nelerdir?

 

         Beyinde oluşan baloncukların tespiti için MR ve bilgisayarlı tomografi ile yapılan incelemeler ön teşhisi sağlamakla beraber, beyin anevrizmalarına kesin tanı beyin anjiyografisi ile konuyor. Geçmiş yıllarda sadece açık beyin ameliyatı ile tedavi edilebilen anevrizmalar artık kafatası açılmadan anjiyografik yöntemle içleri doldurularak (embolizasyon) tedavi edilebiliyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.