1 YILDIR TEDAVİ EDİLEMEYEN MOLLUSKUM HASTANEMİZDE BAŞARILI BİR OPERASYON İLE TEDAVİ EDİLDİ

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Yalova Çiftlikköy de yaşayan 3,5 yaşındaki dünyalar güzeli D.M.Ç adlı hastamız 1 yıl boyunca değişik hastanelerde ve değişik tedavi yöntemleri ile “Molluskum Kontagiosum” denilen virüslerin neden olduğu siğile benzeyen görüntüsü ile Özel Atakent Hastanesine geldi ve genel anestezi ile lezyonları tek tek temizlendi.

 

1-YILDIR-TEDAVİ-EDİLEMEYEN-MOLLUSKUM-HASTANEMİZDE-BAŞARILI-BİR-OPERASYON-İLE-TEDAVİ-EDİLD-minik-kız.jpg

 

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Özel Atakent Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. R. İsmail ENGİN durumu hakkında şöyle konuştu:

“1 yıl boyunca bir çok hastanede muayene olmuş, asitik lokal ilaçlar verilmiş ancak bir sonuç alınamadığı gibi bütün vüdununa yayılmış. Hasta çok küçük yaşta olduğu için diğer tedaviler gibi poliklinik ortamında tedavisi yapılamadığından anestezi uzmanı ile görüşülerek ameliyathane de genel anestezi altında yaklaşık 30 dk. süren bir müdahale ile lezyonlara hem kriyoterapi hem eksizyon yapılarak bütün lezyonlar temizlendi. Hastamızın genel durumu şuan gayet iyi, bugün taburcu ediliyor. Çok düşük ihtimalle tekrarlasa dahi poliklinik ortamında tedavi edilecek durumdadır.”

Vücudundaki siğil görünümlü lezyonlardan kurtulduğu için çok mutlu olan hastanın ailesinden annesi ve babası ise; “1 yıl boyunca kızımın tedavisi için çeşitli hastanelere gittik ama bir sonuç alamadık, Doktorumuz İsmail Bey’i internetten araştırarak şansa bulduk ve çok memnunuz. Allah’ın izniyle tekrarlamasın inşallah, kızım şuan gayet iyi” diye konuştu.

Molluskum kontagisum virüslerin neden olduğu, derinin üst tabakasının kanser dışı bir gelişimidir. Siğile benzer, fakat farklı bir virüs tarafından oluşur. Molluskum Kontagiosum ismi virüsün deri teması ile kolayca dağılabildiğini gösteren bir tanımlamadır. Molluskum Kontagiosum Pox virüs ailesine üye bir virüstür. Bu virüs derideki küçük bir sıyrıktan veya kıl diplerinden deriye girer ve molluskumları oluşturur. Hastalık herhangi bir iç organı etkilemez. Moluskum genellikle deri renginde ve pembe renkli kubbe şeklinde gelişimler oluşturur. Yüzeyi hafif parlak olup merkezinde hafif bir çöküklük mevcuttur. Molluskum göğüs, karın, kol, kalça ve kasık bölgesinde gruplar halinde görülür. Bazen yüzde ve göz kapaklarında da görülebilir. Molluskumlar deri teması ile bulaştıklarından, genellikle derinin birbirine sürtündüğü koltuk altları ve kasıklarda görülür. Molluskumlar sıklıkla kırmızı olabilir. Bu durum molluskumlar kendiliğinden yok olmaya eğilim gösterdiklerinde olur. Bağışıklık sisteminde bozukluk bulunan hastalarda molluskumlar büyük boyutta olabilir ve yüzü tutabilir.

Özel Atakent Hastanesi Dermatoloji polikliniğinde günün her saatinde hizmet sunulmakta, acil şartlarda dahi hızlı bir şekilde müdahale edilebilmektedir. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.