AKSA AKRİLİK’TEN AKSAFİL İLE İPLİKTE DEVRİM NİTELİĞİNDE YENİLİK

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’na katılan Aksa Akrilik büyük ilgiyle karşılandı.

Türk ve Japon mühendislerin üç yıldan fazla süren ortak çalışmasıyla geliştirilen Aksafil projesi, fuarın gözdesi oldu.

Aksa Akrilik, Türk ve Japon mühendisler tarafından 3 yıldır üzerinde çalışılan Aksafil projesini tanıtmak üzere Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’na katıldı. 22-24 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuarda Aksa Akrilik’in Aksafil projesi yoğun ilgi gördü. Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik olarak 8’inci kez katıldıkları fuarda Aksafil projesinden bahseden Aksafil Üretim ve Satış Direktörü Haydar İnan “Aksa’nın en önemli projelerinden bir tanesi olan, 550 metre iplik çıkış hızına ulaşarak maliyetleri düşürmek ve verimliliği artırmak hedefiyle başlatılan Aksafil projemizde, havayla büküm prensibine dayanan ‘air jet’ iplik eğirme teknolojisiyle ‘high bulk’ denilen hacimli akrilik iplik üretiliyor” şeklinde konuştu. 

“Türk tekstil sektörünün rekabet gücüne ve sektöre yeni soluk”

Aksafil’in uzun ve yenilikçi çalışmalarla şekillenen bir proje olarak sektöre girdiğini anlatan İnan, “Aksafil’deki amacımız akrilik ve akrilik karışımı iplikle yeni teknolojileri birleştirerek Türk tekstil sektörünün rekabet gücünü arttırabilmek ve sektöre yeni bir soluk getirmek. Aynı zamanda üretim verimliliği ve ürünün ortaya kattığı farklı kalitelerin, sektördeki tüm üreticilere ilham kaynağı olmasını hedefledik. İlk üretim tesisinin 2022 yılında faaliyete başladığı, 2’nci fazını ise 2023 yılında devreye aldığımız Aksafil, özellikle iplik üretim teknolojileri açısından triko, yuvarlak örme, halı, el örgüsü gibi çeşitli sektörlere yenilikçi bir yaklaşım sundu” ifadelerini kullandı.

“Geliştirme projeleri ile müşterilere yeni kulvarlar açmaya devam edeceğiz”

Bu seneki hedeflerinin Aksafil’de sürekli devam eden geliştirme projeleriyle müşterilere yeni kulvarlar açmak olduğunu aktaran İnan, “Bunun için yaklaşık 20 bin metrekarelik kapalı alanda yıllık 6 bin 600 tonluk kapasiteyle yola çıktık. Projemiz, 27 buçuk milyon dolarlık yatırım ile şu anda 150 çalışan sayısıyla çevre odaklı, doğaya saygılı ve verimliliği ön planda tutan bir proje. Sonuçları itibarıyla Türk tekstil sektörüne çok ciddi kalite katkısı olacak yeni bir yaklaşımla ilerliyor. Artık hedefimiz, Aksafil’deki sürekli devam eden geliştirme projeleriyle akrilik ve akrilik karışımı ipliklerde yeni nesil teknoloji ve yeni nesil ipliklerle Türk tekstil sektörünün rekabet gücünü artırmak” şeklinde konuştu.

“Geleceğin ipliğini üretmek için yola çıktık”

Aksafil ürünlerinin titizlikle yürütülen üretim sürecinin sadece Türkiye’de değil tüm dünya sektörü tarafından merakla takip edildiğine dikkat çeken İnan, yapılan yeniliklerin dünya genelinde ihracat pazarlarında ünlü zincir mağazalarının koleksiyonlarına girdiğinin altını çizdi. Yakın zamanda önde gelen bir halı markası ile yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarının meyvesi olarak sundukları ‘Viskolik’ adlı yeni ipliğin, viscon ve akrilik karışımından elde edildiğini anlatan İnan “Bu iplik, visconun dezavantajlarını gidererek müşterilere sunduğumuz özel halılarla beğeni topluyor. Bu özel halılar, ‘Miramare Collection’ adı ile piyasaya sunuldu ve çok olumlu geri dönüşler aldı” dedi. 

Ürünlerin, özellikle triko sektöründeki geri dönüşlerinin çok hızlı ve olumlu olduğunu aktaran İnan, sözlerini şöyle noktaladı: “İhracat pazarlarında zincir mağazaların koleksiyonlarına çok hızlı giriş yaptık. Ürünlerimizin diğer muadillere göre yarattığı en büyük farklılık tüylülüğün minimum olması. Doku ve hissiyat pamuğa çok yakınlık, canlı renkler ve üretim teknolojisinin sağladığı çok verimlilik ile sürdürülebilir bir kaliteyi sektöre sunmuş olduk.  Aksafil, geleceğin ipliğini üretmek için yola çıktı. Doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtı, şimdiden mağazalarda gördüğü büyük ilgi. Aksafil, ipliğe yeni boyutlar katmak için çalışmalara devam ediyor olacak.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.