FİDYE YAZILIM GRUBU “SONY’NİN TÜM AĞLARINA” GİRDİĞİNİ VE VERİLERİ SATTIĞINI İDDİA EDİYOR

Haberi Sesli dinle
Getting your Trinity Audio player ready...

İddialar henüz doğrulanmadı

Az önce ne oldu? Bir fidye yazılım grubu Sony Group Corporation’ın ağlarına başarıyla sızdığını iddia etti ve Japon teknoloji devinden çaldığı verileri satmakla tehdit ediyor. İyi haber şu ki, bu kesinlikle 2011’deki meşhur PSN saldırısı gibi bir olay gibi görünmüyor, en azından şimdilik.

Cyber Security Connect’e göre, yeni fidye yazılımı Ransomed.vc Sony’nin sistemlerini ele geçirdiğini iddia ediyor. Grup, şirketin verilerini geri almak için ödeme yapmak istemediğini; bu nedenle satıldığını söyledi.

“Tüm Sony sistemlerini başarıyla ele geçirdik. Onlardan fidye almayacağız! Sony’nin ödeme yapmak istememesi nedeniyle verileri satacağız. VERİ SATILIKTIR” diye yazan grup, “SATIYORUZ” diye de ekliyor. İddiaların doğrulanmamış olduğunu belirtmek önemlidir.

Ransomed.vc bazı hack kanıtı verileri yayınladı, ancak gösterilen çok fazla zorlayıcı bilgi olmadığı için Sony şu anda çok endişelenecek gibi görünmüyor. Dahili bir oturum açma sayfasının ekran görüntüleri, Sony’nin Kalite Güvence Bölümü’nden bazı test tezgahı ayrıntılarını içeren dahili bir PowerPoint sunumu ve bir dizi Java dosyası var.

Fidye yazılım grubu ayrıca tüm sızıntının bir dosya ağacını da yayınladı. Görünüşe göre 6.000’den az dosya içeriyor, bu da Sony’nin tüm sistemlerini kapsadığı varsayılan bir ihlal için düşük bir sayı. Bu dosyalar arasında “derleme günlük dosyaları”, çok çeşitli Java kaynakları ve bazılarında Japonca karakterlerin belirgin bir şekilde görüldüğü HTML dosyaları yer alıyor. Çalınan veriler için herhangi bir fiyat verilmedi.

Olay şu anda çok kötü görünmese de, Ransomed.vc, grubun bu ayın başlarında kurulmasından bu yana, Hawaii hükümetinin web sitesine yapılan bir saldırı da dahil olmak üzere çok sayıda saldırının arkasında yer aldı. Üyelerinin çoğunun Rusya ve Ukrayna dışında faaliyet gösterdiği bildiriliyor.

2011 yılında Sony’nin PlayStation Network ve Qriocity hizmetlerine dışarıdan yapılan bir saldırı, yaklaşık 77 milyon hesaba ait kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin ele geçirilmesiyle sonuçlandı. Ayrıca PlayStation 3 ve PlayStation Portable konsol kullanıcılarının hizmete erişimini de engelledi. Kesinti 23 gün sürmüştür.

Ayrıca 2014 yılında Sony Pictures, Guardians of Peace adlı bir grup tarafından hacklenmiştir. Yetkililer saldırının Kuzey Kore hükümeti tarafından desteklendiği sonucuna varmışlardır – grup Sony’den Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a suikast planını konu alan komedi filmi The Interview’u geri çekmesini talep etmiştir.

Kaynak: techspot.com

Bunları da sevebilirsiniz

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.